Πυροσβέστες ήρωες της καθημερινής ζωής - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 19, 2018

Πυροσβέστες ήρωες της καθημερινής ζωής

Σχετική εικόνα
Συναγερμός
Στο πυροσβεστικό σταθμό οι πυροσβέστες βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα μόλις λαμβάνουν σήμα πηγαίνουν αμέσως εκεί όπου τους καλούν οι εθελοντές αφήνουν τη δουλειά ή το σπίτι τους και τρέχουν να βοηθήσουν.

Η εκπαίδευση
Οι πυροσβέστες αθλούνται τακτικά κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους κάνουν ειδικές ασκήσεις ώστε να φτάνουν σε δυσπρόσιτα σημεία και μαθαίνουν πώς να επέμβουν σε κάθε περίπτωση.

Πυροσβεστικά οχήματα
Η κύρια δουλειά των πυροσβεστών είναι να σβήνουν τις φωτιές τα πυροσβεστικά οχήματα είναι εξοπλισμένα με ανυψωτικά μηχανήματα και με μία μεγάλη σκάλα που τους Επιτρέπει να φτάνουν στα ψηλότερα πατώματα οι πυροσβέστες χρησιμοποιούν ασθενοφόρα εφοδιασμένα με φορεία και με εξοπλισμό πρώτων βοηθειών.

Οι κίνδυνοι του επαγγέλματος
Το επάγγελμα του πυροσβέστη είναι πολύ επικίνδυνο οι πυροσβέστες μπαίνουν μέσα σε κτίρια που φλέγονται ή ακόμα σε εργοστάσια για να σώσουν κάποιον άνθρωπο που κινδυνεύει.

Τι κάνουμε σε περίπτωση πυρκαγιάς;
Η πρώτη κίνηση να ειδοποιήσουμε την Πυροσβεστική μέχρι να έρθει κλείνουμε τις πόρτες και τα παράθυρα και βάζουν σε όλης της γης μέσα βρεγμένα σεντόνια οι πετσέτες για να εμποδίσουν τον καπνό να μπει στο δωμάτιο κρατάμε πάνω στη μύτη μας και το στόμα μας ένα βρεγμένο μαντήλι για να αναπνέουμε καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: