Θεσσαλονίκη: Στις 14:00 το συλλαλητήριο - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Κυριακή, Ιανουαρίου 21, 2018

Θεσσαλονίκη: Στις 14:00 το συλλαλητήριο

(Φωτογραφία: EUROKINISSI)

Στη Θεσσαλονίκη είναι στραμμένα τα βλέμματα σήμερα, όπου θα διεξαχθεί το συλλαλητήριο για το Σκοπιανό, ενώ υπάρχει ανησυχία γιατί είναι προγραμματισμένη και αντισυγκέντρωση.

Πάντως, η ένταση ξεκίνησε από νωρίς το πρωί, καθώς αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε λεωφορείο που ξεκίνησε από την Αθήνα για να μεταφέρει πολίτες στη Θεσσαλονίκη για το συλλαλητήριο. Οι δράστες εκτόξευσαν πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα εναντίον του λεωφορείου, περίπου στις 7 το πρωί, στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Μπενάκη, στα Εξάρχεια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μία γυναίκα τραυματίστηκε.

Το ραντεβού για το συλλαλητήριο κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» από την ΠΓΔΜ έχει δοθεί στις 2 μ.μ., για συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο, όπου αναμένεται να φτάσουν πάνω από 500 λεωφορεία με πολίτες, από διάφορα σημεία της Ελλάδας. Η αστυνομία εκτιμά ότι θα μετάσχουν περίπου 30.000 διαδηλωτές. Ομιλητές θα είναι οι Στέργιος Καλόγηρος, Κώστας Καραΐσκος, Ανδρέας Κεφαλογιάννης, Νίκος Λυγερός, Φραγκούλης Σ. Φράγκος.

Μία ώρα νωρίτερα, στις 13:00, έχει προγραμματιστεί αντισυγκέντρωση από αντιεξουσιαστές, στην πλατεία Καμάρας και αναμένεται να είναι έντονη η παρουσία της αστυνομίας.

Από τα ξημερώματα της Κυριακής δεκάδες λεωφορεία αναχώρησαν από διάφορα σημεία της Αθήνας, με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Στην πλατεία Συντάγματος, στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο Πεδίον του Άρεως, το Καλλιμάρμαρο, την Ομόνοια πολίτες επιβιβάζονταν στα λεωφορεία νωρίς το πρωί, πολλοί από αυτούς με διπλωμένα τα πανό που θα κρατήσουν στο συλλαλητήριο, αλλά και ομπρέλες ώστε ούτε η κακοκαιρία να μην τους σταματήσει.





Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι.

Τμηματικά και ανάλογα με τον όγκο προσέλευσης των διαδηλωτών, θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε βασικές οδικές αρτηρίες που οδηγούν στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δηλαδή στις οδούς Γ΄ Σεπτεμβρίου, Κουντουριώτη, Λεωφόρο Νίκης, 30ης Οκτωβρίου και Μεγάλου Αλεξάνδρου και σε άλλες κεντρικές οδούς (π.χ. Εγνατία, Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Κ. Καραμανλή, Β. Όλγας).

Επίσης, απαγορεύεται η στάση και στάθμευση στην οδό 26ης Οκτωβρίου (στο τμήμα της από την Δυτική Είσοδο μέχρι την πλατεία Δημοκρατίας), στην 30ης Οκτωβρίου, στη Λεωφόρο Νίκης και στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου (στο τμήμα της από τη Γ' Σεπτεμβρίου μέχρι την οδό Παρασκευοπούλου).

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: