Πως δημιουργείται το χιόνι; - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 27, 2017

Πως δημιουργείται το χιόνι;

Χιόνι 
Αποτέλεσμα εικόνας για πως γινεται το χιονι
Στα πιο ψυχρά σύννεφα οι σταγόνες του νερού γίνονται στερεες και σχηματίζουν μικρούς κρυστάλλους παγου. Όταν αυτοί αποκτήσουν μεγάλο βάρος, είναι έτοιμοι να πέσουν στη γη.

 Σε πολλές περιοχές της γης κατά τη διάρκεια του χειμώνα όταν η θερμοκρασία βρίσκεται κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου αυτοί οι παγωμένοι κρύσταλλοι πέφτουν στο έδαφος με τη μορφή νιφάδων χιονιού.

 Είναι χρήσιμο να προσδιορίζεται το είδος του χιονιού. Οι μετεωρολόγοι μπορούν να προβλέψουν αν η χιονόπτωση θα δημιουργήσει ένα μαλακό στρώμα (Χρήσιμο απόθεμα νερού για το καλοκαίρι) ή αν θα προκαλέσει παγετούς και χιονοστιβάδες (καταστροφικά για τις καλλιέργειες).

Πήξη
Είναι το φαινόμενο κατά το οποίο δημιουργούνται οι κρύσταλλοι.Στα ψυχρά σύννεφα τα μόρια του νερού παγώνουν γύρω από τους πυρήνες συμπύκνωσης σχηματίζοντας έτσι μικρούς κρυστάλλους σε εξαγωνικό σχήμα. Αυτοί συγκρούονται με άλλους κρυστάλλους, οι σταγόνες νερού ενώ στη συνέχεια ενώνονται μεταξύ τους και γίνονται νιφάδες πιο μεγάλες και πιο βαριές.


Παχνη
Δημιουργείται στα φυτά και στο χώμα όταν η θερμοκρασία του εδάφους είναι μικρότερη από 0 βαθμούς Κελσίου. Είναι η υγρασία του αέρα που συμπυκνώνεται σε κρυστάλλους πάγου αντί σε σταγονίδια νερού.

Χιόνοκρύσταλλοι
Είναι όλοι εξαγωνική με διαφορετικό σχήμα ο καθένας που διαμορφώνεται ανάλογα με τη θερμοκρασία και την υγρασία του αέρα. Πρίσματα δημιουργούνται όταν ο αέρας είναι ψυχρός και έχει λίγη υγρασία, ενώ σχήματα άστρων προκύπτουν όταν ο αέρας είναι πιο θερμός και έχει περισσότερη υγρασία. Κατά τη διάρκεια της πτώσης τους οι κρύσταλλοι παγώνουν και ξεπαγώνουν πολλές φορές σχηματίζοντας νιφάδες χιονιού με ακόμα πιο πολύπλοκα σχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: