15+ Συμβουλές για ταχύτερο και αποτελεσματικότερο διάβασμα - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Οκτωβρίου 19, 2017

15+ Συμβουλές για ταχύτερο και αποτελεσματικότερο διάβασμα


Εδώ θα βρείς 15 (και παραπάνω) συμβουλές για το πώς να διαβάζεις καλύτερα, να συγκεντρώνεσαι περισσότερο, να θυμάσαι περισσότερα, και γενικότερα να κάνεις πιο αποδοτικό τον χρόνο που αφιερώνεις στο διάβασμα. Μια ζωή διάβαζα, πανεπιστημιακά και εξωπανεπιστημιακά και όλο αυτό τον καιρό έχω ψάξει, μάθει, δοκιμάσει και τεστάρει ΠΑΡΑ πολλές τεχνικές και συμβουλές για το πώς να το βελτιώσω. Τώρα ήρθε ο καιρός να μαζέψω εδώ τα καλύτερα από αυτά που βρήκα για να τα δοκιμάσεις και εσύ.

Σημείωση 1: Εδώ θα βρεις κάποια απ’αυτά που έχω βρει από sites/βιβλία/προσωπική εμπειρία τα τελευταία χρόνια, γιατί με ενδιαφέρει τρομερά ο συγκεκριμένος τομέας. Θα αναρτήσω συνδέσμους σε άλλα αρθράκια, κλπ κλπ. Πρόκειται για μεγάλο άρθρο, οπότε χαλάρωσε, απλώσου, βάλε χαμηλά μουσικούλα, και take your time.

Σημείωση 2: Θέλω να ξανατονίσω το πόσο ισχύει ότι ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ μεταξύ τους. Επομένως, όσο καλύτερο τρόπο ζωής κάνεις, τόσο πιο αποδοτικός θα είσαι στο κάθε τι που κάνεις, είτε αυτό είναι διάβασμα, είτε η δουλειά σου, είτε κάποια τέχνη που σου αρέσει, είτε η γυμναστική, είτε το οτιδήποτε.

Σημείωση 3: Σίγουρα οι παρακάτω μέθοδοι δεν είναι οι μοναδικές. Επίσης για άλλους θα δουλέψουν περισσότερο, για άλλους λιγότερο. Ό,τι είναι το πιο αποτελεσματικό για εσένα, αυτό να κρατήσεις. Αμφισβήτησε τα πάντα, κάνε τη δική σου έρευνα και ψάξιμο, δοκιμές και πειραματισμούς, και κατέληξε στις ΔΙΚΕΣ σου αλήθειες. Και ξεκινάμε:

1. Αυτό που πιστεύεις, αυτό ισχύει για σένα.
Το διάβασμα δεν είναι κάτι το οποίο κάποιοι το έχουν και άλλοι δεν το έχουν.
Κανένας δεν γεννήθηκε με ένα βιβλίο στο χέρι, όλοι μάθαμε να διαβάζουμε από άλλους.
Βέβαια, ισχύει εν μέρει το “με όποιον δάσκαλο καθήσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις“, αλλά εν πάση περιπτώσει, ό,τι δεν μάθαμε από τους δασκάλους μας, θα πρέπει να το μάθουμε από μόνοι μας :)
Αποδέξου ότι και το διάβασμα θέλει εξάσκηση και μην περιμένεις τελειότητα.
Ιδίως στην αρχή.
Πίστεψε ότι είναι κάτι στο οποίο γίνεσαι καλός, δεν γεννιέσαι καλός.
Πειραματίσου τι λειτουργεί για σένα. Παίξε. Γέλα.
Οι περισσότεροι το παίρνουν πολύ στα σοβαρά, ενώ πραγματικά δεν θα έπρεπε.
Γι’αυτό και η καλύτερη μάθηση γίνεται μέσα από τις ιστορίες, τα παιχνίδια και τις ταινίες.
Σκέψου τι πιστεύεις για ό,τι αφορά τη μάθηση.

διαβάστε τη συνέχεια:   http://neuroselfmastery.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: