Νέες διατροφικές συνήθειες φέρνει η ιλιγγιώδης αύξηση του τουρισμού - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Αυγούστου 09, 2017

Νέες διατροφικές συνήθειες φέρνει η ιλιγγιώδης αύξηση του τουρισμού



Με 28 εκατομμύρια επισκέπτες, χρειάζεται σχεδιασμός καλλιεργειών για τουρισμό-εξωστρέφεια

Τον χάρτη των αγροτικών προϊόντων της χώρας μπορεί να αλλάξει ο τουρισμός, τα επόμενα χρόνια, αν υπάρξει σωστός σχεδιασμός.

Με 28 εκατομμύρια επισκέπτες και λόγω ανοιγμάτων σε νέες τουριστικές αγορές αλλά και της έλλειψης ασφάλειας στη Μέση Ανατολή, η Ελλάδα καθίσταται σημαντικός πυλώνας του παγκόσμιου τουριστικού στερεώματος.

Ήδη, τουριστικό άνοιγμα έχει γίνει στις αγορές της Άπω Ανατολής, ενώ τώρα γίνεται προσπάθεια για την τουριστική αγορά της Αυστραλίας, όμως, όπως όλα δείχνουν, στο «παιχνίδι» θα πρέπει να μπει και το ΥΠΑΑΤ και να ερευνήσει συστηματικά τις διατροφικές επιλογές.

Ομογενείς βουλευτές (ΠαΔΕΕ) στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ενημερώθηκαν για την πορεία του ελληνικού τουρισμού και τη δυναμική που ανοίγεται, η οποία μπορεί να συμπαρασύρει επενδύσεις, αγροτική ανάπτυξη και εξαγωγές.

Ήδη έχουν προχωρήσει οι συμφωνίες για αεροπορική σύνδεση με ΗΠΑ και τους Άραβες. Από το φθινόπωρο έπεται επίσκεψη της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, στην Αυστραλία, ενώ πρόσκληση για επίσκεψη και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, απηύθυνε από το βήμα της Βουλής και ο ομογενής υπουργός Μικρών Επιχειρήσεων, Καινοτομίας και Εμπορίου, Φιλίπ Δαλιδάκης, από το Αυστραλιανό Εργατικό Κόμμα. Ειδικότερα, οι εξαγωγές με Αυστραλία είναι σήμερα στα 140 εκατομμύρια αυστραλέζικα δολάρια (1 ευρώ προς 1,47 αυστραλέζικα δολάρια), ενώ μια μικρή Ελλάδα βρίσκεται αν μη τι άλλο στη Μελβούρνη.

[...] συνεχιστε εδω: http://www.ypaithros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: