Ένα ταξίδι, μια ξεχωριστή εμπειρία - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2017

Ένα ταξίδι, μια ξεχωριστή εμπειρία

Οι αριστοκρατικές βίλες είναι χτισμένες στο χείλος της λίμνης με πυκνούς κήπους που από μακριά φαντάζουν σαν μικρά κοσμήματα. Η λίμνη Κόμο είναι γνωστή από τη ρωμαϊκή εποχή όταν οι εύποροι Ρωμαίοι αξιωματούχοι έχτιζαν εκεί τις παραθεριστικές τους κατοικίες.

Αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για συγγραφείς και ποιητές ενώ ο Μαρκ Τουέιν την περιέγραψε ως ένα παράδεισο γαλήνιας ανάπαυσης και ονειροπόλησης.

Το αγαπημένο θέρετρο των επωνύμων αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας και είναι από τις πιο βαθιές λίμνες της Ευρώπης.

Βρίσκεται σε απόσταση μόλις μιας ώρας από το Μιλάνο και έχει ένα περίεργο σχήμα που σχηματίζει ένα ανάποδο Υ, προσφέροντας ένα διαρκώς εναλλασσόμενο τοπίο και δημιουργώντας κρυμμένες γωνιές για εξερεύνηση.

Αποτελεί ένα καταφύγιο ηρεμίας για διάσημους και μη, με τις επιβλητικές επαύλεις και τους πύργους του 16ου αιώνα να καθρεφτίζονται μέχρι σήμερα στα νερά της, προσδίδοντας ένα μεσαιωνικό αέρα στο υπέροχο φυσικό τοπίο.

Περιβάλλεται από βουνά και λόφους και τα μονοπάτια είναι ιδανικά για πεζοπορία ενώ στα νερά της μπορείτε να απολαύσετε βόλτες με σκάφος και θαλάσσια σπορ. Στο κέντρο της πόλης κυριαρχούν εντυπωσιακά αρχοντικά με πολύχρωμες σκεπές και δαντελωτές μαρκίζες.

Δίπλα στην προκυμαία βρίσκεται η κεντρική πλατεία Piazza Cavour που φιλοξενεί το πιο σημαντικό αξιοθέατο της πόλης, τον καθεδρικό ναό Duomo. Φημίζεται για τις διαφορετικές αρχιτεκτονικές τεχνοτροπίες του ενώ χρειάστηκαν τέσσερις αιώνες για να κατασκευαστεί.

Αξίζει να επισκεφθείτε το Μουσείο Μεταξιού που άνοιξε τις πόρτες του το 1990, το ναό Basilica di San Fedele και τα τείχη της παλιάς πόλης.

Μη φύγετε πριν δείτε από κοντά ορισμένες από τις ωραιότερες βίλες της Ευρώπης, όπως η βίλα Carlotta με τα μοναδικά έργα τέχνης, η βίλα d’Este που κτίστηκε το 1568, η βίλα del Balbiabello του 1787 και η βίλα Melzi d’Eril.
Πληροφορίες - Φωτογραφίες

Λίμνη Κόμο / Ιταλία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης για Μιλάνο είναι 2 ώρες και 35 λεπτά από την Αθήνα και 4 ώρες και 10 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Βιέννης. Από εκεί φτάνετε με τρένο στην πόλη σε 40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: