Ο φραπές επιστρέφει στην… 82η ΔΕΘ - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τετάρτη, Αυγούστου 09, 2017

Ο φραπές επιστρέφει στην… 82η ΔΕΘ

60 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την στιγμή που ο Δημήτρης Βακόνδιος ανακάλυψε τον φραπέ μέσα στον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της 22ης διοργάνωσης. Έκτοτε, ο φραπέ κατέκτησε ολόκληρη την Ελλάδα και όχι μόνο, με την ξεχωριστή γεύση του και το ιδιαίτερο άρωμά του.

Με αφορμή τη συμπλήρωση έξι δεκαετιών από την πρώτη φορά που το αφρώδες κρύο ρόφημα παρουσιάστηκε στον χώρο της Έκθεσης, ένα μουσείο για τον φραπέ θα ανοίξει τις πύλες του με την έναρξη της 82ης ΔΕΘ, στις 9 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα αφιέρωμα στον αγαπημένο καφέ, το οποίο θα ξεκινάει με την ανακάλυψη του, θα περιλαμβάνει μία αναδρομή στην ιστορία του, ενώ φυσικά δεν θα λείπει και η δοκιμή!

«Θα είναι ένα εργοστάσιο σε μικρότερη έκταση από το εργοστάσιο σοκολάτας, σαν μουσείο, με την έννοια ότι θα παρουσιάζεται όλη η ιστορία του φραπέ μέσα σε αυτά τα 60 χρόνια αλλά με έμφαση στο ότι ξεκίνησε από τη ΔΕΘ», ανέφερε στο thestival.gr o διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ, Κυριάκος Ποζρικίδης και πρόσθεσε ότι «ο φραπές, εκτός από ρόφημα, είναι και σύμβολο πλέον. Άρα ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη και κατέκτησε την Ελλάδα καθώς και αγορές του εξωτερικού».

Ερωτηθείς αν θα συνδεθεί ο φραπές με την τιμώμενη χώρα για φέτος, την Κίνα ο κ. Ποζρικίδης τόνισε χαρακτηριστικά: «Οι Κινέζοι δεν πίνουν φραπέ αλλά θα τους μάθουμε θα προσπαθήσουμε».

Το εργοστάσιο του φραπέ θα είναι ανοιχτό κατά το δεκαήμερο της Έκθεσης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add