O Τραμπ απέπεμψε τον Ελληνοαμερικανό προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Ράινς Πρίμπους - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Κυριακή, Ιουλίου 30, 2017

O Τραμπ απέπεμψε τον Ελληνοαμερικανό προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Ράινς Πρίμπους


Ράινς Πρίμπους: Από αγαπημένο παιδί, αποδιοπομπαίος τράγος (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δημήτρης Πανάγος)

Μόνο κεραυνός εν αιθρία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η απομάκρυνση του Ελληνοαμερικανού προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Ράινς Πρίμπους. Τις τελευταίες μέρες ο Πρίμπους είχε βρεθεί στο στόχαστρο σφοδρής επίθεσης από τον Άντονι Σκαραμούτσι, διευθυντή επικοινωνίας του Λευκού Οίκου. Ο τελευταίος φέρεται μάλιστα να έχει αποκαλέσει τον Πρίμπους «σχιζοφρενή Έλληνα». Ο Πρίμπους ήταν μεταξύ του αξιωματούχων του Λευκού Οίκου, τους οποίους ο Σκαραμούτσι κατηγόρησε ανοιχτά την Πέμπτη ότι ευθύνονται για διαρροές απόρρητων πληροφοριών από τις μυστικές υπηρεσίες.


Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την αντικατάσταση του Ράινς Πρίμπους, έξι μόλις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, μέσω Twitter, την Παρασκευή.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω ότι μόλις διόρισα τον στρατηγό, υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) Τζον Κέλι στην θέση του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου», έγραψε ο Τραμπ με ανάρτησή του στο twitter. «Είναι ένας σπουδαίος Αμερικάνος και ένας σπουδαίος ηγέτης», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο Τραμπ έκανε την ανάρτησή του στο twitter μέσα από το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One με το οποίο επέστρεφε από το Λονγκ Άιλαντ, στο οποίο επέβαιναν την ίδια στιγμή τόσο ο Πρίμπους, όσο και ο Σκαραμούτσι.


Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την έξοδό του από το αεροσκάφος ο Τραμπ σχολίασε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ράινς Πρίμπους για τις υπηρεσίες του και την αφοσίωσή του στην χώρα. Πετύχαμε πολλά μαζί και είμαι πολύ περήφανος για αυτόν».

Σύμφωνα με στενό συνεργάτη του προέδρου των ΗΠΑ, ο Τραμπ έχασε την εμπιστοσύνη του στον Πρίμπους, αμφισβητώντας σε ιδιωτικές του συνομιλίες την ικανότητά του, επιρρίπτοντας του ευθύνες για νομοθετική στασιμότητα και αποτυχία ψήφισης από το Κογκρέσο καίριων για την κυβέρνηση νομοσχεδίων. «Ο Πρίμπους είναι ένας καλός άνθρωπος. Ο Τζον Κέλι θα κάνει φανταστική δουλειά», υποστήριξε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους.

Ο Πρίμπους απέφυγε οποιαδήποτε δήλωση κατά την έξοδό του από το προεδρικό αεροσκάφος, φέρεται όμως να έχει αποστείλει γραπτή δήλωση στην Wall Stree Journal, στην οποία σημειώνει ότι υπέβαλε την παραίτησή του την Πέμπτη.

Η απομάκρυνση Πρίμπους έρχεται εν μέσω πολεμικού κλίματος στον κλειστό κύκλο των συνεργατών του Ρεπουμπλικανού προέδρου, έπειτα από τον διορισμό του Άντονι Σκαραμούτσι, στις 21 Ιουλίου, στη θέση του διευθυντή επικοινωνίας του Λευκού Οίκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: