Γέμισε η Ελλάδα με ελληνική μπύρα, η NOMH σας παρουσιάζει.. - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Κυριακή, Ιουλίου 30, 2017

Γέμισε η Ελλάδα με ελληνική μπύρα, η NOMH σας παρουσιάζει..

Η μικροζυθοποιία στην Ελλάδα εξελίσσεται με γρήγορο ρυθμό, αφού μέσα σε μία δεκαετία τα μικροζυθοποιία (βάση νομοθεσίας το μικροζυθοποιίο δεν πρέπει να ξεπερνά την παραγωγή 200.000 εκατόλιτρων) κατάφεραν να είναι περισσότερα από 35.
Σε περιοχές σε όλη την Ελλάδα, από τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου μέχρι την Μακεδονία και την Θράκη, άνθρωποι με μεράκι, γνώσεις, αγάπη για τα ελληνικά προϊόντα και πίστη στο έργο τους, δημιουργούν τα δικά τους μικροζυθοποιία δίνοντας έμφαση στην ποιότητα και κατ’ επέκταση στις μικρές παραγωγές, στην ποικιλία των γεύσεων, στα υλικά (αξίζει να σημειωθεί ότι οι μπύρες των ελληνικών μικροζυθοποιίων δημιουργούνται από ελληνικές και πιο ιδιαίτερες βύνες, νερό της κάθε περιοχής, κριθάρι, λύκισκο και μαγιά της καλύτερης ποιότητας) και όχι στο κόστος και την ποσότητα.

Στόχος όλων των παραπάνω, άλλωστε, είναι να δημιουργήσουν μία ελίτ μπυρών, όχι επεξεργασμένων και βιομηχανοποιημένων, φρέσκων και μη παστεριωμένων, και παράλληλα να στρέψουν το ενδιαφέρον του κοινού στις ελληνικές μπύρες, αλλάζοντας την κουλτούρα που είχαν μέχρι πρότινος και δίνοντας τους να συνειδητοποιήσουν ότι ο σεβασμός στις παραδόσεις και στον τόπο φέρνει άριστα αποτελέσματα.

Όσον αφορά στο μέλλον της ελληνικής μικροζυθοποιίας; Προβλέπεται λαμπρό και πολλά υποσχόμενο με τις εξαγωγές να αποτελούν έναν από τους βασικούς άξονες με την προϋπόθεση από τη μια να γίνουν σοβαρές επενδύσεις σε συλλογικό επίπεδο, από την άλλη να γίνει πιο ευνοϊκό το νομικό και φορολογικό καθεστώς το οποίο διέπει το Εθνικό σύστημα για τις ζυθοποιίες.

Μία από τις, πλέον, ενδιαφέρουσες ελληνικές μικροζυθοποιίες είναι η Πρότυπη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης. Ο Γιώργος, ο Άγγελος και ο Γιώργος, μια παρέα οικιακών Ζυθοποιών, ξεκίνησαν το 2010 έχοντας στα χέρια τους μόνο το μεράκι και τις επαρκείς γνώσεις για το πώς θα φτιάξουν την δική τους αγνή μπύρα. Οδηγούμενοι από το πάθος και την αγάπη και τηρώντας όλα τα στάνταρ, αποφάσισαν να δημιουργήσουν τη δική τους Μικροζυθοποιία. Πέντε χρόνια μετά, τα έχουν καταφέρει περίφημα, έχοντας φτιάξει μία μπύρα απαστερίωτη και αφιλτράριστη. Μια μπύρα με πλούσια αρώματα και γεύσεις, φτιαγμένη από κριθάρι, μαγιά και λυκίσκο, υλικά ελληνικής προέλευσης… που πήρε το όνομα Sknipa! H Sknipa Lady, ξανθιά και σαγηνευτική με φρουτένιο άρωμα, φλερτάρει και κατακτά όποιον τη δοκιμάσει με βύνη κριθαριού, βύνη σιταριού, λυκίσκο, μαγιά, μέλι, ενώ η Sknipa Strong Ale διατηρεί όλες τις γεύσεις και τα αρώματά της χωρίς πρόσθετα συντηρητικά.

17ο χλμ. Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου, Τηλ.: 2310463444

Επόμενος σταθμός… τα «VOREIA»! Η αγάπη για τη γαστρονομία, η οικογενειακή παράδοση στη δημιουργία γεύσεων και προϊόντων και οι ατέλειωτες ώρες δοκιμών, οδήγησαν σε μία Μικροζυθοποιία με έδρα τις Σέρρες και με αναφορά σε όλη τη βόρεια Ελλάδα. H Μικροζυθοποιία Σερρών & Β. Ελλάδος με τον διακριτικό τίτλο «Siris MicroBrewery» ιδρύθηκε το 2013 από τον Ιωάννη Μαρμαρέλλη, που λατρεύει τις καλές μπύρες και τα γαστρονομικά ταξίδια. Η μονάδα παραγωγής έχει σήμερα δυναμικότητα που αγγίζει τα 4.000 εκατόλιτρα ετησίως ενώ το 24% του τζίρου της εταιρίας αφορά σε εξαγωγές. Άλλωστε, οι μπύρες εξάγονται με επιτυχία σε πολλά σημεία των ΗΠΑ, στην Αυστραλία και σε πολλές Ευρωπαϊκές Χώρες.


VOREIA Pilsner Beer, με αρώματα λουλουδιών και εσπεριδοειδών, VOREIA India Pale Ale με γενναίες προσθήκες Αμερικάνικου λυκίσκου και τρία είδη βύνης, VOREIA Stout Beer, μια εξαιρετικά καβουρδισμένη σοκολατένια ale, φτιαγμένη με ειδικές βύνες που αναδεικνύουν αρώματα καραμέλας και σοκολάτας, VOREIA Wit Beer, μία βέλγικη παραδοσιακή συνταγή με κόλιανδρο και πορτοκάλι, VOREIA Smoked Amber Ale, μια συνταγή πρωτοποριακή για την craft ελληνική σκηνή, αλλά και η νέα άφιξη VOREIA Funky Greek Summer, ξανθιά seasonal ale, 4,5 αλκοολικών βαθμών, υψηλής ποιότητας που πίνεται ευχάριστα όλες τις ώρες, κερδίζουν τις εντυπώσεις. Ο κ. Ιωάννης Μαρμαρέλλης, μάλιστα, αναφέρει ότι μότο του για το νέο προϊόν είναι το ότι «έκλεισαν το ελληνικό καλοκαίρι σε ένα μπουκάλι».

Info

8ο χλμ. Σερρών – Δράμας – Σέρρες, Τηλ.: 2321099949


Στα Νησιά του Ιονίου, συναντά κανείς την κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία Corfu Beer. Πρόκειται για το πρώτο ζυθοποιείο στην Ελλάδα που τόλμησε να παράγει μπύρα τύπου Real Ale, δηλαδή ένα φυσικό ζωντανό προϊόν που μεταφέρει τις ευεργετικές ιδιότητες στο ποτήρι του καταναλωτή. Παράγονται μπύρες για την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο με μεράκι, χρησιμοποιώντας πιστοποιημένα τα καλύτερα συστατικά, εξασφαλίζοντας τη ποιότητα και την γεύση. Η διαδικασία παραγωγής γίνεται με φυσικό τρόπο δίχως πρόσθετα και χρησιμοποιούνται επιλεγμένοι λυκίσκοι από όλο τον κόσμο. AMOROSA WEISS – CORFU BEER, όπου τα δημητριακά ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια διαδικασία διπλής ζύμωσης, RED ALE SPECIAL από καραμελωμένη βύνη και μαγιές με φρουτώδη αρώματα, CONTESSA IPA ROYAL και IONIAN PILSNER είναι μερικές μόνο από τις μπύρες της ζυθοποιίας που ξεχωρίζουν.


Info
Αρίλλας – Κέρκυρα, Τηλ.: 2663052072


Ο πλούτος των ελληνικών ζυθοποιών συνεχίζεται! Η Kirki Microbrewery Products, που ξεκίνησε τη δραστηριότητα της το 2015 από δύο ανθρώπους με μεγάλη αγάπη για την μπίρα αλλά και με σημαντική εμπειρία στο κλάδο της ζυθοποιίας, έχει ως στόχο την παραγωγή εξαιρετικών προϊόντων χρησιμοποιώντας άριστες πρώτες ύλες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η Pikri I.P.A, η ανοιχτόχρωμη ξανθιά, φυσικά θολή μπύρα, δεν παστεριώνεται, δεν φιλτράρεται και επαναζυμώνεται μέσα στο μπουκάλι, ενώ για την παραγωγή της χρησιμοποιήθηκαν δυο από τους κορυφαίους λυκίσκους παγκοσμίως, δίνοντας έναν συνδυασμό αρωμάτων φρεσκάδας από εσπεριδοειδή και τροπικά φρούτα. Η KIRKI BEER PALE ALE, αντίστοιχα, έχει μέτρια προς υψηλή πικράδα που εξισορροπείται με γλυκά στοιχεία από τη βύνη και τη μαγιά, άρωμα γήινο με νότες από άνθη και εσπεριδοειδή, κιτρινοπορτοκαλί χρώμα.


Info

36 Μαν. Κουνδούρου – Πειραιάς, Τηλ.: 6936790303


Η Septem Μικροζυθοποιία, στο Ωρολόγιο Εύβοιας, δημιουργήθηκε από τον χημικό – οινολόγο Σοφοκλή Παναγιώτου και τον οικονομολόγο Γεώργιο Παναγιώτου, το 2009. Κάθε τύπος μπύρας φέρει το όνομα μιας διαφορετικής ημέρας. Η αποστολή των δημιουργών είναι να παρέχουν στους πελάτες φρέσκα, υψηλής ποιότητας προϊόντα, μέσα από την αξιοποίηση του αρωματικού και γευστικού πλούτου της βύνης και του λυκίσκου, και την αναζήτηση και δημιουργία νέων διαφοροποιημένων γεύσεων. Παράγουν αποκλειστικά μη παστεριωμένη μπύρα, γιατί δεν θέλουν να αλλοιώσουν τα γευστικά χαρακτηριστικά της με τη θερμική κατεργασία της παστερίωσης, ενώ πιστεύουν ότι η μπύρα πρέπει να καταναλώνεται φρέσκια, προκειμένου να απολαμβάνει ο καταναλωτής τα αρώματα και τη γεύση του λυκίσκου. Με φιλοσοφία ότι η μπύρα δεν είναι απλά ένα δροσιστικό καλοκαιρινό ποτό, αλλά ένα προϊόν που προσφέρει γαστρονομική απόλαυση, προσφέρουν ένα ποιοτικό αποτέλεσμα που ξεπερνά κάθε γευστική φαντασία.


Info

Ωρολόγιο, Αυλωναρίου Δήμος Κύμης – Αλιβερίου, Τηλ.: 2222770000

Χάρη στην πολυετή εμπειρία ανθρώπων με εξειδικευμένη γνώση, η Θεσσαλική Ζυθοποιία δημιουργεί μπύρες με μεράκι, χρησιμοποιώντας μοναδικές συνταγές και τα καλύτερα υλικά. Με στόχο να προσφέρουν ξεχωριστά προϊόντα σε προσιτές τιμές, διατίθενται η «ΘΗΤΑ Classic Beer», δροσιστική με κρυστάλλινη ξανθιά όψη, η «ΖΗΤΑ Premium Beer» με ιδιαίτερο χαρακτήρα και ευχάριστη πικράδα, η «ΩΜΕΓΑ Weissbier» με φρουτώδη αρώματα που εντυπωσιάζει με το φωτεινό, κίτρινο χρώμα της, η «ΗΤΑ Seasonal» με νότες βύνης και άρωμα φρέσκιας μαγιάς, αλλά και η «ΕΨΙΛΟΝ Pilsener» που τα φρέσκα αρώματα λουλουδιών ισορροπούν με την πικράδα του λυκίσκου.


Info

Διογένους 8, Χαλάνδρι, Αττική, Τηλ.: 2106020818


Το Ηλιακό Μικροζυθοποιείο Ξάνθης (Solar Beer) ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2016. Ο εμπνευστής του, που κρατά και το ρόλο του ζυθοποιού, Ορέστης Στεφάνου, συνδύασε την αγάπη του για τη μπύρα με το σεβασμό στο περιβάλλον και έγινε ο πρώτος στην Ελλάδα που παράγει craft μπύρες με τη βοήθεια της ηλιακής ενέργειας. Στους σκοπούς του συγκαταλέγονται τόσο η παραγωγή και προσφορά μικρών, χειροποίητων, ποιοτικών παρτίδων φρέσκιας, αφιλτράριστης και απαστερίωτης μπύρας, όσο και η ανάδειξη της ανάγκης να παράγει ποιοτικά προϊόντα με ποιοτικό τρόπο: το εργαστήριό του εκμεταλλεύεται την ηλιοφάνεια για να αντλήσει ηλιακή ενέργεια και να παράξει τα προϊόντα του, επιβαρύνοντας στο ελάχιστο δυνατό το περιβάλλον, ενώ στα σχέδια της επιχείρησης είναι η επέκταση της οικολογικής λειτουργίας του με την πλήρη απεξάρτησή του από κάθε ανάγκη σε συμβατικές μορφές ενέργειας και την ολοκληρωτική εξάλειψη των αποβλήτων του. Μέχρι στιγμής, το Ηλιακό Μικροζυθοποιείο Ξάνθης έχει κυκλοφορήσει δύο τύπους μπύρας: τη ΘΕΡΟΣ summer ale και την ΕΡΕΒΟΣ bohemian dunkel, ενώ αναμένεται σύντομα και η κυκλοφορία μιας τρίτης ετικέτας, της ΓΑΙΑ irish red ale, με την οποία θα συμπληρωθεί η πρώτη τριπλέτα γεύσεων. Για την παραγωγή του, το ζυθοποιείο χρησιμοποιεί ελληνικές βύνες, που παράγονται με συμβολαιακή καλλιέργεια στην περιοχή της Θράκης.


Info

3ο χλμ. Ε.Ο. Ξάνθης-Καβάλας – Ξάνθη, Τηλ.: 6936142935


Στο νησιωτικό έδαφος, η Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο ξεκίνησε από το μηδέν, από τον Αλέξανδρο και τη Μάγια το 2012, στην καρδιά της Ελληνικής οικονομικής κρίσης. Το ζυθοποιείο γεννήθηκε στο χώρο της παλιάς ταβέρνας Ροδιά, που ανακατασκεύασαν και μετέτρεψαν σε βιοτεχνικό κτίριο. Η παραγωγή άρχισε, τον Χειμώνα του 2013, και το πρώτο μπουκάλι ΝΗΣΟΣ εμφιαλώθηκε τον Απρίλιο του ίδιου χρόνου. Η ΝΗΣΟΣ είναι, για τους ίδιους, κάτι πολύ παραπάνω από μια διεθνώς βραβευμένη μπύρα. Αντανακλά τον τρόπο ζωής και τις αξίες τους, εκφράζει την Ελλάδα της δημιουργίας και της παραγωγής και είναι ένας περήφανος πρεσβευτής του πνεύματος και της ομορφιάς των Κυκλάδων και των Ελληνικών νησιών.

ΝΗΣΟΣ Ζυθοποιία Pilsner Μπύρα Τήνος ΚυκλάδεςΟι ΝΗΣΟΣ είναι μπύρες ποιότητας που φτιάχνονται σε μικρή κλίμακα. Ανήκουν στην κατηγορία που αποκαλείται διεθνώς μπύρες craft, boutique ή artisan. Η βιολογική ALL DAY LAGER – ΝΗΣΟΣ, αγνή, αέρινη, χρυσή, φωτεινή, μεταδίδει μια αίσθηση αέναης κίνησης, ευφορίας και φρεσκάδας. Χρώμα χρυσό, αφρός λευκός και πλούσιος. Στη μύτη πράσινο μήλο, λάιμ και γρασίδι. Στο στόμα γεύση πικάντικη, βοτανική με νότες κόρας ψωμιού. Αντίστοιχα, η PILSNER – ΝΗΣΟΣ με βύνες, λυκίσκους και µαγιά εξαιρετικής ποιότητας ζυθοποιούνται με αργή, παραδοσιακή φυσική διαδικασία που διαρκεί έναν ολόκληρο μήνα. Το αποτέλεσμα είναι μια φρέσκια, ισορροπημένη και αναζωογονητική µπύρα με όγκο και σπιρτάδα. Η ΝΗΣΟΣ δεν περιέχει απολύτως κανένα πρόσθετο, ακόμη και το ανθρακικό της είναι προϊόν της φυσικής ζύμωσης.


Info

Επαρχιακή Οδός Τήνου- Όρμου, Αγίου Ιωάννη Τήνος, Τηλ.: 22830 26333


Σειρά έχει η Τρικάλων Ζύθος, όπου δύο φίλοι, ο Γιώργος και ο Άρης, ξεκίνησαν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα: να χαρίσουν στην πόλη τους την πρώτη τους μπύρα. Μια μπύρα που να ταιριάζει απόλυτα στις φυσικές της ομορφιές, στα πεντακάθαρα νερά της και στα γήινα χρώματα και αρώματά της. Η Τρικάλων Ζύθος ιδρύθηκε το 2016 στα Τρίκαλα και ξεκινάει την προσπάθειά της να προσφέρει στον τόπο της (και όχι μόνο) χειροποίητους ζύθους περιορισμένης ποσότητας αλλά υψηλής ποιότητας. Η πρώτη μπύρα της εταιρίας, ΛΗΘΕΝΙΑ IPA, βασίζεται σε μια εξαιρετική συνταγή του Πολ Εμμανουηλίδη, ενός ανθρώπου που τόσα πολλά οφείλει η Ελληνική κοινότητα της μπύρας, που χώρεσε τόσα πολλά πράγματα μέσα σε ένα ποτήρι. Παντρεύοντας, λοιπόν, τα μοναδικά αρώματα αμερικάνικων λυκίσκων με το πλούσιο γευστικό σώμα Ελληνικών βυνών, παράγονται φρέσκιες και απαστερίωτες Ελληνικές μπύρες.


Info

Οδός Καρδίτσης, Τρίκαλα, Τηλ.: 2431029288


Άξια αναφοράς και η Kefalonian Beer με τους Γιάννη Πολυχρονάτο, Νίκο και Κυριάκο Μωραΐτη να είναι οι εμπνευστές και οι δημιουργοί της πρώτης κεφαλλονίτικης μπύρας. Η ομώνυμη ετικέτα ήταν ένα όνειρο ετών που ύστερα από μεγάλη προσπάθεια, προσεκτικό σχεδιασμό και πάθος για δημιουργία, πήρε τελικά σάρκα και οστά. Με γνώμονα τη δημιουργία κουλτούρας καταναλωτικής συνείδησης τοπικών προϊόντων, στόχος της εταιρίας είναι η παραγωγή ενός δροσιστικού κι υψηλής ποιότητας ποτού, που με τα εκλεκτά και έντονα σε γεύση συστατικά του, ευελπιστεί να πείσει και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις της μπύρας. Φιλοδοξία, επιπλέον, είναι η εδραίωση της στην αγορά της μπύρας θέτοντας ως προτεραιότητα τον σεβασμό στον καταναλωτή και την συνεχή ανησυχία για αναζήτηση των αγνότερων πρώτων υλών του τόπου μας.


Info

Επαρ. Οδ. Σάμης, Αγίας Ευφημίας – Καραβόμυλος Κεφαλονιάς, Τηλ.: 6946 952 951


Η Ζυθοποιία Ηπείρου, τέλος, ιδρύθηκε το 2014 και έβγαλε στην αγορά το πρώτο της προϊόν, τον Ιούλιο του 2016. Με στόχο να κρατούν την καρδιά και την ψυχή της μπίρας μέσα στο μπουκάλι, δεν την φιλτράρουν και δεν την παστεριώνουν με αποτέλεσμα να την διατηρούν ζωντανή. Αυτό σημαίνει ότι ένα μικρό ποσοστό ζωντανής μαγιάς μένει μέσα στο μπουκάλι και συνεχίζει να ζυμώνει, να ωριμάζει και να παράγει διοξείδιο του άνθρακα με τελείως φυσικό τρόπο. Έτσι, η μπίρα έχει μια πιο γεμάτη αίσθηση και γεύση, ενώ περιέχει όλες τις πρωτεΐνες από την βύνη και όλα τα αιθέρια έλαια από τους λυκίσκους και αυτό γιατί το «σώμα» της δεν έχει αφαιρεθεί. ΣΤΑΛΑ ΡΟΥΣΑ RED IRISH ALE με ελαφρά γεύση καβουρδισμένων δημητριακών, χαμηλά αρώματα λυκίσκου, κεχριμπαρένιο χρώμα, αρώματα καραμελωμένης βύνης, ΣΤΑΛΑ STRONG ALE με αρώματα καραμέλας, ψωμιού, εσπεριδοειδών και μπανάνας, αλλά και ΣΤΑΛΑ PALE ALE με αρώματα δημητριακών και εσπεριδοειδών, υψηλά αρώματα λυκίσκου, πορτοκαλί χρώμα στο σώμα και ελαφρώς θολή, γεύση δημητριακών, βερίκοκου και μαγιάς πρωταγωνιστούν!

Info
Ροδοτόπι Ιωαννίνων, Ιωάννινα, Τηλ.: 2651554933

Πηγή: nomeefoods.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: