Les Echos: Η Αθήνα κέρδισε το στοίχημα με την έκδοση ομολόγου - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Ιουλίου 26, 2017

Les Echos: Η Αθήνα κέρδισε το στοίχημα με την έκδοση ομολόγου

«Ενθαρρυντική έξοδος της Ελλάδας στις αγορές», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γαλλικής οικονομικής εφημερίδας «Les Echos», με μεσότιτλο «ένα θετικό σημάδι για την κυβέρνηση Τσίπρα», μετά τη σημερινή επιτυχή έκδοση του ελληνικού ομολόγου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ζήτηση άγγιξε τα 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή δύο φορές το ποσό της προσφοράς και η απόδοση για τους αγοραστές είναι στο 4,625%, δηλαδή μικρότερη από το ομόλογο που είχε εκδοθεί πριν από τρία χρόνια.

Η Αθήνα κέρδισε το στοίχημα, σημειώνεται στο δημοσίευμα και προστίθεται πως η Ελλάδα πραγματοποίησε μια ενθαρρυντική έξοδο στις αγορές, με την έκδοση του πρώτου ομολόγου εδώ και τρία χρόνια. Η χώρα άντλησε 3 δισεκατομμύρια ευρώ από την έκδοση του νέου πενταετούς ομολόγου, στο πλαίσιο μιας κίνησης που εκτιμήθηκε από τους επενδυτές, επισημαίνεται.

Το τοκομερίδιο της νέας έκδοσης αγγίζει με τη σειρά του το 4,375% και τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ μοιράζονται ανάμεσα στη νέα έκδοση και τις ανταλλαγές, σύμφωνα με τον F. Gabizon της HSBC, σημειώνεται.

Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο κοινοπρακτικής αναδοχής (μέσω βιβλίων προσφορών), συμπληρώνεται και υπογραμμίζεται πως σε αντίθεση με την κλασική δημοπρασία τίτλων Δημοσίου, το κοινοπρακτικό δάνειο είναι πιο ευέλικτο και συνίσταται στην ανάθεση της διαδικασίας σε πολλές τράπεζες σε σύνδεση με τους επενδυτές που ενδιαφέρονται για τα εκδιδόμενα ομόλογα.

Εκτός από την HSBC, οι BNP Paribas, Bank of America Merrill Lynch, Citi, Deutsche Bank και Goldman Sachs συμμετείχαν στη διαδικασία, συμπληρώνεται και τονίζεται πως το εγχείρημα έχει συμβολική αξία, δεδομένου ότι οι επενδυτές ήταν κάτι παραπάνω από επιφυλακτικοί ως προς το να δανείσουν χρήματα στην Ελλάδα. «Για την κυβέρνηση Τσίπρα, αυτό συνιστά μία ένδειξη ότι η οικονομική ανάκαμψη της χώρας είναι πραγματική και ότι οι αγορές είναι έτοιμες να εμπιστευτούν εκ νέου την Ελλάδα», επισημαίνεται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: