Laser για μυωπία και πρεσβυωπία: Τι πρέπει να προσέχουμε - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Δευτέρα, Ιουλίου 31, 2017

Laser για μυωπία και πρεσβυωπία: Τι πρέπει να προσέχουμε

Η επέμβαση LASIK είναι η πιο δημοφιλής ανάμεσα στους υποψηφίους. Αυτό για δύο πολύ απλούς και σημαντικούς λόγους. Ο πρώτος είναι ότι είναι ανώδυνη, δηλ. το ίδιο βράδυ της επέμβασης ο ασθενής αισθάνεται άνετα, χωρίς να πονάει. Το δεύτερο πολύ μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι επανέρχεται η όραση σε πολύ καλά επίπεδα μέσα σε ώρες. Είναι, δηλαδή, ρουτίνα ότι ένας ασθενής που υποβάλλεται σε επέμβαση LASIK, ακόμα και για 10 βαθμούς μυωπίας, μπορεί την επόμενη μέρα να οδηγήσει πάρα πολύ άνετα το αυτοκίνητό του σε φυσιολογικές συνθήκες ημέρας ή νύχτας.

Γράφει ο Ιωάννης Δατσέρης, χειρουργός οφθαλμίατρος

Στην τεχνική LASIK, σαν πρώτο βήμα, γίνεται μία τομή στον κερατοειδή για την δημιουργία ενός κρημνού (flap).Το δεύτερο βήμα είναι η σμίλευση του κερατοειδή με laser κάτω από το flap για την διόρθωση μυωπίας, υπερμετρωπίας ή/και αστιγματισμού.Το flap ξαναέρχεται στην αρχική του θέση, με αποτέλεσμα η επιφάνεια του ματιού να είναι σχεδόν άθικτη.Απαιτεί πολύ μικρό χρονικό διάστημα θεραπείας, συνήθως μία εβδομάδα, με κολλύριο αντιβιοτικό και κορτιζόνης.Η τεχνική LASIK είναι η κύρια τεχνική που εφαρμόζεται σε υπερμετρωπίες και μπορεί να εφαρμοστεί για μυωπίες από το ελάχιστο όριο, συνήθως 1 βαθμό μέχρι και σχεδόν 13-14 βαθμούς. Αυτό, βέβαια, εάν το επιτρέπει το πάχος του κερατοειδούς.Οι πιο σημαντικές παράμετροι που αξιολογούνται στις μέρες μας, πριν από μία διαθλαστική επέμβαση είναι ουσιαστικά η σταθερότητα και το ποσό της μυωπίας, υπερμετρωπίας ή/και αστιγματισμού. Αυτό όπως είναι αυτονόητο, απαιτεί πολύ αυστηρές και αντικειμενικές μετρήσεις.

Κατ’αρχήν γίνεται η μέτρηση του διαθλαστικού σφάλματος δηλ. της μυωπίας, υπερμετρωπίας και αστιγματισμού στο κάθε μάτι, τόσο υποκειμενικά, αυτό που ορίζει ό ίδιος ο ασθενής, όσο και αντικειμενικά, αυτό που γίνεται από αυτόματα μηχανήματα. Εκτός της μέτρησης του διαθλαστικού σφάλματος, άλλες σημαντικές παράμετροι είναι...

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: