G20: Νύχτα βίας στο Αμβούργο - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Σάββατο, Ιουλίου 08, 2017

G20: Νύχτα βίας στο Αμβούργο

ισχυρότερων οικονομικών του κόσμου ξεκινούν την τελευταία ημέρα των συζητήσεων στη Σύνοδο των G20 στο Αμβούργο, έπειτα από τη δεύτερη νύχτα βίας στους δρόμους της πόλης.

Αξιωματούχοι προσπαθούν να γεφυρώσουν το χάσμα με τις ΗΠΑ, σε ζητήματα όπως το εμπόριο και η κλιματική αλλαγή, ενώ η Ανγκελα Μέρκελ παραδέχθηκε ότι έως τώρα οι συζητήσεις υπήρξαν «πολύ δύσκολες». Διαπραγματευτές όλη τη νύχτα εργάζονταν σε μία προσπάθεια να βρεθεί ένας συμβιβασμός στη διατύπωση της τελικής κοινής ανακοίνωσης της Συνόδου, αναφέρει το BBC.

Οι ηγέτες πασχίζουν να βρουν κοινό έδαφος, έπειτα από την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσυρθεί από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, ενώ ένα επίσης σημαντικό θέμα είναι ότι ο Αμερικανός πρόεδρος απορρίπτει το ελεύθερο εμπόριο.

Την ίδια ώρα, στους δρόμους του Αμβούργου συνεχίζονταν τα βίαια επεισόδια. Βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί συγκρούονταν με τους συγκεντρωμένους έως τα ξημερώματα του Σαββάτου. Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε οχήματα και οδοφράγματα, πετούσαν πέτρες στους αστυνομικούς και λεηλάτησαν καταστήματα. Κάποια στιγμή, ένστολοι κυνηγούσαν διαδηλωτές σε ταράτσες, ενώ στον δρόμο βγήκαν και στρατιώτες για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της τάξης. 



Περίπου 200 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί στα επεισόδια στο Αμβούργο και δεκάδες άτομα συνελήφθησαν. Τελικά, η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατούσε την Παρασκευή στους δρόμους της πόλης είναι ότι η αστυνομία δεν έδωσε άδεια στην αυτοκινητοπομπή της Μελάνια Τραμπ να αναχωρήσει από το ξενοδοχείο όπου διέμενε, για να επισκεφθεί το ιστορικό λιμάνι του Αμβούργου, ενώ οι διαδηλωτές καθυστέρησαν τα λεωφορεία που μετέφεραν τους επισκέπτες από το δείπνο με το οποίο ολοκληρώθηκαν οι εργασίες την Παρασκευή.




Φωτογραφίες: AP

Δεν υπάρχουν σχόλια: