Καφέδες κατά Φίλη-Ξυδάκη σε συγκέντρωση για την Ηριάννα - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Κυριακή, Ιουλίου 16, 2017

Καφέδες κατά Φίλη-Ξυδάκη σε συγκέντρωση για την Ηριάννα

Στη συγκέντρωση συμπαράστασης προς την κρατούμενη Ηριάννα Β. Λ. στο Σύνταγμα την Πρασκευή το βράδυ, βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Νίκος Φίλης και ο Νίκος Ξυδάκης, αλλά τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν.Οι δύο, δέχτηκαν επίθεση από ομάδα νεαρών με νερά και καφέδες όπως φαίνεται και στη φωτογραφία του Άρη Οικονόμου για το πρακτορείο SOOC.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε από οργανώσεις της αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι συγκεντρωμένοι σε ένδειξη αλληλεγγύης διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση του δικαστηρίου να καταδικάσει την Ηριάννα Β. Λ σε δεκατρία χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 187Α για την τρομοκρατία.

Η 29χρονη Ηριάννα , υποψήφια διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών, είχε συλληφθεί με την κατηγορία για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς» καθώς διατηρούσε σχέσεις με νεαρό που είχε συλληφθεί ως εμπλεκόμενος με την οργάνωση. Παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο αθώωσε το σύντροφό της, η ίδια με αφορμή τη σχέση της μαζί του και με μόνο ενοχοποιητικό στοιχείο ένα δείγμα DNA, που έχει αμφισβητηθεί ακόμα και από ιατροδικαστή της ΕΛ.ΑΣ, καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό. Τη Δευτέρα αναμένεται να εκδικαστεί στο εφετείο η αίτηση αναστολής που έχει καταθέσει η Ηριάννα Β. Λ και θα αποφασιστεί εάν θα ανασταλεί η πρωτόδικη ποινή, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεση στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε από την πλατεία Συντάγματος και αργότερα τα μπλοκ των διαδηλωτών μεταφέρθηκαν μπροστά από τη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add