Η ασυγχωρησία προκαλεί καρκίνο - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Κυριακή, Ιουλίου 16, 2017

Η ασυγχωρησία προκαλεί καρκίνο


H ασυγχωρησία κατατάσσεται στα ιατρικά βιβλία ως ασθένεια. Σύμφωνα με τον Dr. Steven Standiford, επικεφαλής της χειρουργικής στα "Κέντρα της Αμερικής για Θεραπεία του Καρκίνου" (Cancer Treatment Centers of America), η ασυγχωρησία κάνει τους ανθρώπους να αρρωσταίνουν και τους κρατά άρρωστους.
Με αυτό κατά νου, η θεραπεία δια της συγχώρεσης τώρα χρησιμοποιείται για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση ασθενειών, όπως ο καρκίνος.

«Είναι σημαντικό να θεραπευθούν συναισθηματικές πληγές ή διαταραχές, γιατί πραγματικά μπορούν να εμποδίσουν την ανταπόκριση κάποιου στις θεραπείες, ακόμη και την επιθυμία κάποιου να ακολουθήσει θεραπεία», εξήγησε ο Standiford.

Από όλους τους ασθενείς με καρκίνο, 61 τοις εκατό έχουν προβλήματα με τη συγχώρεση, και από αυτά, περισσότερα από τα μισά είναι σοβαρά, σύμφωνα με έρευνα του Δρ Michael Barry, ενός πάστορα και συγγραφέα του βιβλίου, "Το Έργο της Συγχώρεσης". (The Forgiveness Project

«Υποθάλποντας αυτά τα αρνητικά συναισθήματα, αυτό το θυμό και το μίσος, δημιουργεί μια κατάσταση χρόνιου άγχους», είπε.
«Το χρόνιο άγχος πολύ προβλέψιμα παράγει περίσσεια αδρεναλίνης και κορτιζόλης, πράγμα το οποίο μειώνει την παραγωγή των φυσικών φονικών κυττάρων, που είναι ο βασικός στρατιώτης του σώματος στον αγώνα κατά του καρκίνου», εξήγησε.

Ο Barry είπε ότι το πρώτο βήμα στην εκμάθηση της συγχώρησης είναι να συνειδητοποιήσουμε πόσο πολύ έχουμε συγχωρεθεί από τον Θεό.

«Όταν ένα άτομο συγχωρεί από την καρδιά του, που είναι το χρυσό πρότυπο που βλέπουμε στο Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, κεφ. 18: 35, "Συγχώρεση από καρδιάς", διαπιστώνουμε ότι είναι σε θέση να βρει μια αίσθηση γαλήνης. Πολύ συχνά οι ασθενείς μας αναφέρονται σε αυτό σαν ένα αίσθημα ξαλαφρώματος», είπε.

Ο Δρ. Barry είπε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν πόσο μεγάλο βάρος ήταν ο θυμός και το μίσος μέχρι να ελευθερωθούν από αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add