Σεισμός στην Κω: Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2017

Σεισμός στην Κω: Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι

Σεισμός στην Κω: Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι - «Το φαινόμενο εξελίσσεται ομαλά», δηλώνουν στο Newpost

Ανησυχία επικρατεί στα Δωδεκάνησα μετά τον ισχυρό σεισμό 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που προκάλεσε σοβαρές ζημιές. Σεισμολόγοι μιλώντας στο newpost.gr δίνουν τα πρώτα στοιχεία και συμπεράσματα τους από το σεισμό.

Ο Ευθύμιος Λέκκας, πρόεδρος Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), μιλώντας στο newpost.gr σημείωσε: «Παρά το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με έναν πολύ μεγάλο σεισμό, τα κτίρια και οι υποδομές ανταποκρίθηκαν κανονικά. Η κατάσταση αυτή τη στιγμή απολύτως ελέγχεται. Και στο νησί επικρατεί ηρεμία. Συνεπώς πιστεύω ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά. Είμαι στο νησί από τις 5 τα ξημερώματα».

Από την άλλη πλευρά ο Άκης Τσελέντης, διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τόνισε μιλώντας στο newpost: «Ο σεισμός δεν έχει καμία σχέση με τη σεισμική δράση της Λέσβου. Εδώ έχομε μια πλούσια μετασεισμική ακολουθία που δείχνει ότι το φαινόμενο εξελίσσεται κανονικά. Κρίνω ότι ήταν ο κύριος σεισμός. Το μικρό εστιακό βάθος πρέπει να εφιστά την προσοχή στους κατοίκους για μετασεισμούς μέχρι και 5 ρίχτερ τις επόμενες εβδομάδες».

«Αυτό που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι αυτή τη φορά προκλήθηκε τσουνάμι. Σε κάποια σημεία είχαν βγει και βάρκες έξω. Η πιθανότητα να έχουμε το επόμενο διάστημα τσουνάμι από μετασεισμούς είναι μηδαμινή», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: