Αυστριακός Τύπος: Επιτυχημένη η δοκιμαστική έξοδος της Ελλάδας στις αγορές - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Ιουλίου 26, 2017

Αυστριακός Τύπος: Επιτυχημένη η δοκιμαστική έξοδος της Ελλάδας στις αγορές

«Για πρώτη φορά από την ανάληψη της εξουσίας στην αρχή του 2015, η κυβέρνηση της Ελλάδας υπό τον Αλέξη Τσίπρα πέτυχε τη δοκιμασία της επιδιωκόμενης επιστροφής στην ελεύθερη αγορά κεφαλαίου, αντλώντας συνολικά τρία δισεκατομμύρια ευρώ στην αγορά ομολόγων», τονίζεται στα αποψινά ωριαία δελτία ειδήσεων της δημόσιας αυστριακής ραδιοφωνίας.
Στη σχετική είδηση επισημαίνεται πως η Αθήνα στόχευε αρχικά ανάμεσα σε τρία έως τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ και οι προσφορές υπερέβησαν τα 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ, με το επιτόκιο να ανέρχεται στο 4,625% με το κουπόνι να βρίσκεται στο 4,375% – ενώ την τελευταία φορά το 2014, η τότε ελληνική κυβέρνηση είχε εκδώσει ένα ομόλογο τριών δισεκατομμυρίων ευρώ με επιτόκιο 4,95%.

«Η δοκιμαστική έξοδος στις αγορές είναι «ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση του τέλους της δυσάρεστης περιπέτειας της ελληνικής δημοσιονομικής κρίσης», τόνισε σε δηλώσεις του στην ελληνική τηλεόραση ο Αλέξης Τσίπρας», αναφέρεται στα αποψινά δελτία ειδήσεων της δημόσιας αυστριακής ραδιοφωνίας.


«Η Ελλάδα επέστρεψε επιτυχώς με ένα πενταετές ομόλογο στις διεθνείς χρηματαγορές», αναφέρει στον τίτλο αποψινού σχετικού δημοσιεύματός της στην ηλεκτρονική έκδοσή της η εφημερίδα Kleine Zeitung. Στο δημοσίευμα παρατίθεται η δήλωση του Ευρωπαίου επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί, για «εντυπωσιακή βελτίωση της κατάστασης στην Ελλάδα», ο οποίος διαπιστώνει πως από την τελευταία επίσκεψή του τον περασμένο Φεβρουάριο, υπήρξαν «πολλές και πολύ θετικές εξελίξεις».

Ο ίδιος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, κάνει λόγο για «σημείο καμπής» και για ύψιστη ανάγκη να κλείσει το κεφάλαιο της σκληρής πολιτικής της λιτότητας, που απαίτησε τόσες πολλές θυσίες από τους Έλληνες, ενώ, όπως σημείωσε, απομένουν πολλά να γίνουν για την εφαρμογή του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας μέχρι τον Ιούλιο του 2018.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: