«Επιτυχία για τον Τσίπρα η έξοδος στις αγορές» λέει ο γερμανικός Τύπος - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Ιουλίου 26, 2017

«Επιτυχία για τον Τσίπρα η έξοδος στις αγορές» λέει ο γερμανικός Τύπος



Θετικά τα γερμανικά δημοσιεύματα για το ελληνικό ομόλογο
Χαιρετίζει την κίνηση ο Σόιμπλε

«Για επιστροφή της αισιοδοξίας στην Ελλάδα, η οποία ευελπιστεί ότι από το 2018 θα μπορέσει να σταθεί και πάλι οικονομικά στα πόδια της», κάνει λόγο σε ανταπόκρισή της η DW.

Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa κάνει λόγο για επιστροφή της αισιοδοξίας και σημειώνει ότι η έξοδος στις αγορές είναι το πρώτο βήμα για την ομαλότητα.

«Παρά το γεγονός ότι το επιτόκιο διαμορφώθηκε σαφώς πάνω από το 4% ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μπορεί να μιλά πλέον για επιτυχία του εγχειρήματος, μιας και η ζήτηση για τα ομόλογα ξεπέρασε πολύ την προσφορά», σημειώνει το πρακτορείο.
Εκτιμά επίσης ότι η δοκιμαστική έξοδος στις αγορές έχει κυρίως πολιτικά κίνητρα καθώς η χώρα δεν χρειάζεται προς το παρόν φρέσκο χρήμα.

Χαιρετίζει την έξοδο ο Σόιμπλε.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε χαιρετίζει την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές και παροτρύνει την Αθήνα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.

Η εκπρόσωπός του δήλωσε πως η Ελλάδα έχει τώρα την ευκαιρία να επιστρέψει βήμα – βήμα στις αγορές και να αντλήσει κεφάλαια. Και πρόσθεσε ότι «η εξέλιξη αυτή οφείλεται στις μακροπρόθεσμες μεταρρυθμίσεις από κοινού με ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους. Το ζητούμενο είναι τώρα να σταθεροποιηθεί η εμπιστοσύνη που ανακτήθηκε και να κλείσει εμπρόθεσμα η επικείμενη τρίτη αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος στήριξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: