«Σβήνει» πρόστιμα η Ελλάδα για παραβάσεις περιβαλλοντικής νομοθεσίας - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Παρασκευή, Ιουλίου 28, 2017

«Σβήνει» πρόστιμα η Ελλάδα για παραβάσεις περιβαλλοντικής νομοθεσίας

Δύο υποθέσεις παράβασης για μη εφαρμογή της ενωσιακής νομοθεσίας στον τομέα του περιβάλλοντος μπήκαν στο αρχείο λόγω πλήρους συμμόρφωσης της χώρας. Πρόκειται για τις παραβάσεις 2016/2090 και 2015/2171. Η πρώτη αφορά στην μη εφαρμογή της Οδηγίας 2008/56/ΕΚ περί πλαισίου κοινοτικής δράσης στο πεδίο της πολιτικής για το θαλάσσιο περιβάλλον και την έκθεση σχετικά με τα προγράμματα παρακολούθησης. Η δεύτερη στην μη εφαρμογή των άρθρων 6, παράγραφος 1 και 15, παράγραφος 1 της Οδηγίας 2007/60/ΕΚ για την αξιολόγηση και διαχείριση των κινδύνων πλημμύρας.

Η αρχειοθέτηση της πρώτης παράβασης επιτεύχθηκε με την έκδοση της υπ’ αριθμ. 126635/2016 Απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, (Β΄ 3799) για την «Έγκριση των προγραμμάτων παρακολούθησης για τη συνεχή εκτίμηση της περιβαλλοντικής κατάστασης των θαλάσσιων υδάτων του άρθρου 11 του Ν. 3983/2011 (Α΄ 144»), και την ανάρτηση της σχετικής Έκθεσης στον ακόλουθο διαδικτυακό ιστότοπο http://cdr.eionet.europa.eu/gr/eu/msfd_mp/msfd4text/envwlxnnw/ της ΕΕ.

Η δεύτερη παράβαση αρχειοθετήθηκε με την κατάρτιση και δημοσιοποίηση από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων των Χαρτών Επικινδυνότητας Πλημμύρας και των Χαρτών Κινδύνων Πλημμύρας για όλα τα Υδατικά Διαμερίσματα της χώρας στον ακόλουθο ειδικά διαμορφωμένο ιστότοπο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας http://floods.ypeka.gr/.

Λαμβάνοντας υπόψη τις παραπάνω ενέργειες της Ελληνικής κυβέρνησης, το Κολλέγιο Επιτρόπων αποφάσισε την αρχειοθέτηση των συγκεκριμένων παραβάσεων, λόγω πλήρους συμμόρφωσης της χώρας με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την ενωσιακή νομοθεσία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: