Επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές μετα απο 7 χρόνια - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Δευτέρα, Ιουλίου 24, 2017

Επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές μετα απο 7 χρόνια


Στις αγορές βγαίνει η Ελλάδα.Το μεσημέρι τις Δευτέρας το Ελληνικό Δημόσιο ανακοίνωσε πως προσέλαβε τις τράπεζες BNP, Bank of America Merrill Lynch, Citi, Deutsche Bank, HSBC, ως αναδόχους προκειμένου να προχωρήσουν στην έκδοση νέου ομολόγου ύψους πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ 5ετούς διάρκειας.

Οι νέοι τίτλοι θα εκδοθούν αύριο, Τρίτη 25 Ιουλίου,όπως αναφέρει το pronews.gr. Αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές και ζητά να αντλήσει χρήμα για την ικανοποίηση των δημοσιονομικών αναγκών της.

Μετά την δημοσιοποίηση της έκθεσης βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους το τοπίο είναι καθαρό και δεν φαίνεται να υπάρχουν εμπόδια καθώς η Ελλάδα έχει βγει στις αγορές και επίσημα.

Πρώτον, δεν κατεγράφη κάποια αρνητική αντίδραση από τις αγορές μετά την δημοσιοποίηση της έκθεσης του Ταμείου. Αντιθέτως, τα ελληνικά ομόλογα και οι αποδόσεις τους την Παρασκευή κινήθηκαν πτωτικά. 

Δεύτερον, η αναβάθμιση της S&P σε ότι αφορά στις σταθερές προοπτικές της χώρας είναι ένα ακόμη στοιχείο που δείχνει , ότι τις επόμενες ώρες ενδέχεται να ανοίξει το βιβλίο προσφορών.

Από το κυβερνητικό επιτελείο, βέβαια,όπως αναφέρει το pronews.gr, τηρούν σιγή ιχθύος. Και δε θέλουν να προεξοφλήσουν αποφάσεις , αλλά ούτε και να δεσμευτούν. Φοβούμενοι ότι σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά θα γίνουν δέκτες έντονης κριτικής για βεβιασμένες και σπασμωδικές κινήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: