Τα περίεργα αντικείμενα σε εικόνα του 11ου αιώνα που λένε ότι είναι... UFOs - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Σάββατο, Ιουλίου 15, 2017

Τα περίεργα αντικείμενα σε εικόνα του 11ου αιώνα που λένε ότι είναι... UFOs

Οι συνωμοσιολόγοι και οι λάτρεις των ιστοριών με εξωγήινους δεν σταματούν να βρίσκουν σημάδια ύπαρξης εξωπλανητικής ζωής. 

Τώρα, στο στόχαστρό τους έχει μπει μια εικόνα 1.000 χρόνων της Σταύρωσης του Ιησού που βρέθηκε στον καθεδρικό ναό Svetitskhoveli της Γεωργίας, στην οποία υποστηρίζουν ότι εμφανίζονται δύο UFOs, αριστερά και δεξιά του Ιησού. 

Μάλιστα, λένε ότι είναι η στιγμή της απογείωσης καθώς αφήνουν πίσω τους τρεις γραμμές, ενώ υποστηρίζουν ότι διακρίνουν και ένα πρόσωπο μέσα σ' ένα από αυτά.



Και κάπως έτσι όλοι αυτοί που αναζητούν στα πάντα στοιχεία ύπαρξης της εξωγήινης ζωής αναρωτιούνται, όπως σημειώνει η Daily Mail: «Ηταν όλοι αυτοί οι αγιογράφοι ενήμεροι για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής στα αρχαία χρόνια;».



Την απάντηση, ωστόσο, τη δίνουν οι ειδικοί, οι οποίοι εξηγούν ότι όσοι πιστεύουν ότι πρόκειται για UFOs απλά διαβάζουν λάθος τα θρησκευτικά σύμβολα και τους αριθμούς που χρησιμοποιούνταν στην τέχνη, εκείνη την εποχή. Τα δύο αντικείμενα, υποστηρίζουν, δεν είναι τίποτα άλλο παρά αναπαραστάσεις αγγέλων.

Βέβαια, οι συνωμοσιολόγοι αντικρούουν ότι οι άγγελοι δεν απεικονίζονταν έτσι. Ο Νάιτζελ Γουάτσον, συγγραφέας βιβλίου σχετικά με UFOs πιστεύει, πάντως, ότι υπάρχει μια εξήγηση για την απεικόνιση αυτή στην εν λόγω εικόνα: «Υπάρχουν πολλά παρόμοια παραδείγματα όπου εμείς, με τα σύγχρονα μάτια μας βλέπουμε σε αρχαία έργα τέχνης... εξωγήινους. Ωστόσο, πρέπει να καταλάβουμε ότι οι καλλιτέχνες στο παρελθόν δεν έκαναν κυριολεκτικές αναπαραστάσεις. Συχνά χρησιμοποιούσαν το συμβολισμό για να που μια ιστορία και να δώσουν ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στο έργο τους. Τα δύο αυτά αντικείμενα στην εν λόγω αγιογραφία δεν είναι τίποτα άλλο παρά αναπαραστάσεις του φωτός, της ζωής δηλαδή και του σκοταδιού, του θανάτου.

Οπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που οι λάτρεις των UFOs είδαν ενδείξεις ύπαρξης εξωγήινης ζωής σε θρησκευτικές εικόνες.

Οπως σε αυτό το έργο του 1710 Δανού καλλιτέχνη Aert De Gelder, για τη βάπτιση του Ιησού. Το αντικείμενο πάνω δεξιά υποστηρίζουν ότι μοιάζει με... UFO:



Πηγή: | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: