Αύριο: Mείωση του ΦΠΑ των αγροτικών εφοδίων από το 24% στο 13% - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Παρασκευή, Ιουνίου 30, 2017

Αύριο: Mείωση του ΦΠΑ των αγροτικών εφοδίων από το 24% στο 13%


Ένα από τα σημαντικότερα αιτήματα του αγροτικού κόσμου, η μείωση του ΦΠΑ των αγροτικών εφοδίων, πρόκειται να εφαρμοστεί από την 1η Ιουλίου του 2017 όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου του Αγροτικού Τμήματος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας.
Όπως τονίζεται, «η μείωση του ΦΠΑ των αγροτικών εφοδίων στο 13% (από 24%) είναι ένα από τα θετικά μέτρα του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο και πρόκειται να φέρει σημαντική ελάφρυνση στα οικονομικά δεδομένα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και ιδιαίτερα στο θέμα της ρευστότητας.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το άρθρο 70 του ν. 4472/2017, πρόκειται να μειωθούν στο 13% από το 24% τα παρακάτω εφόδια: Λιπάσματα, εντομοκτόνα, ποντικοφάρμακα, μυκητοκτόνα, ζιζανιοκτόνα, ανασχετικά της βλάστησης και ρυθμιστικά της ανάπτυξης των φυτών, απολυμαντικά κλπ. που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις.
Ζωντανά ζώα εκτροφής που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση όπως βοοειδή, χοιροειδή, προβατοειδή, πετεινοί, κότες, πάπιες, γαλοπούλες, κουνέλια, περιστέρια, ορτύκια κλπ. Μέλισσες, άλογα, γαϊδούρια και μουλάρια.
Σπέρματα και σπόροι που προορίζονται για σπορά όπως βαμβακιού, μηδικής, βίκου τεύτλων, κηπευτικών, καλλωπιστικών (λουλουδιών) και πολλών άλλων φυτών μεγάλης καλλιέργειας. Χορτονομές (τριφύλλια, βίκος κλπ) και υπολείμματα καλλιεργειών που προορίζονται για ζωοτροφές. Τροφές παρασκευασμένες για ζώα.
Η συγκεκριμένη ρύθμιση δείχνει ακόμα μια φορά, πως η προστασία του αγροτικού εισοδήματος και των μικρών παραγωγών αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης. Προτεραιότητα που φέρνει ορατά αποτελέσματα στην καθημερινότητα των αγροτών, ακόμα και μέσα στις δύσκολες συνθήκες της επιτροπείας και της διαπραγμάτευσης με τους «θεσμούς».

https://magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: