Eurovision 2017: Πρόστιμο 200.000 € στην Ουκρανική τηλεόραση, απο την EBU - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Ιουνίου 29, 2017

Eurovision 2017: Πρόστιμο 200.000 € στην Ουκρανική τηλεόραση, απο την EBU

Από καιρό υπήρχαν πληροφορίες ότι η EBU θα εξέταζε μετά την Eurovision όλα όσα συνέβηκαν σχετικά με τον αποκλεισμό της Yuliya Samoylova, που είχε επιλεγεί να εκπροσωπήσει τη Ρωσία με το τραγούδι Flame Is Burning, εξαιτίας της συμμετοχής της σε συναυλία στην Κριμαία το 2015.

Σύμφωνα με τον Ουκρανικό Νόμο, η είσοδος στην Κριμαία μέσω Ρωσίας θεωρείται παράνομη και η Samoylova είχε παραδεχτεί και η ίδια ότι συμμετείχε στη συναυλία στην Κριμαία το 2015. Στις 22 Μαρτίου 2017, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας απαγόρεψε την είσοδο της Samoylova στη χώρα λόγω παραβίασης της Ουκρανικής Νομοθεσίας. Στις 13 Απριλίου 2017, η Ρωσική Τηλεόραση Russia-1 ανακοίνωσε ότι αποσύρει τη συμμετοχή της Ρωσίας από τον φετινό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision και ότι η Samoylova θα εκπροσωπήσει τη Ρωσία στη Eurovision το 2018. Την ημέρα του φετινού Ημιτελικού, η Samoylova εισήλθε εκ νέου στην Κριμαία μέσω Ρωσίας και έδωσε συναυλία στη Σεβαστούπολη.

Σήμερα ανακοινώθηκε από την EBU ότι επιβλήθηκε στην Ουκρανική Τηλεόραση UA:PBC χρηματικό πρόστιμο 200.000 €, εξαιτίας των σοβαρών καθυστερήσεων της Ουκρανικής παραγωγής κατά την διάρκεια της προετοιμασίας του Διαγωνισμού, αλλά και εξαιτίας της έλλειψης συνεργασίας στην εξεύρεση λύσης για τη συμμετοχή της Ρωσίας στον Διαγωνισμό. Η ανακοίνωση της EBU αναφέρει επίσης ότι, εξαιτίας όλων αυτών, υπήρξε αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από το διαγωνιστικό μέρος της φετινής Eurovision και η φήμη του Διαγωνισμού ετέθη σε κίνδυνο.

Αντίθετα, η EBU προχώρησε σε απλή επίπληξη χωρίς άλλες κυρώσεις εναντίον της Ρωσικής τηλεόρασης Russia-1 για την αποχή της από τη συνάντηση των Heads of Delegation καθώς επίσης και για τη μη μετάδοση του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Δεν υπάρχουν σχόλια: