Τα Αντικύθηρα ψάχνουν κατοίκους – Ο δήμαρχος μελετά να φέρει Χριστιανούς από Λίβανο - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Σάββατο, Ιουνίου 03, 2017

Τα Αντικύθηρα ψάχνουν κατοίκους – Ο δήμαρχος μελετά να φέρει Χριστιανούς από Λίβανο

 Τα Αντικύθηρα βρίσκονται ενώπιον της πληθυσμιακής ερημοποίησής τους. 
Το μικρότερο από τα δύο νησιά του συμπλέγματος των Κυθήρων μέσα στον 19ο αιώνα έφτανε να φιλοξενεί ακόμα και 800 ψυχές, ενώ σήμερα οι μόνιμοι κάτοικοι δεν ξεπερνούν τους 20.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Δημοκρατία” η κατάσταση προβληματίζει τον δήμαρχο του νησιού Στράτο Χαρχαλάκη, ο οποίος προσπαθεί να αντιστρέψει την ερήμωση του τόπου.
Ο Στράτος Χαρχαλάκης μίλησε στην “Δημοκρατία” για το σοβαρό ζήτημα που αντιμετωπίζει το νησιωτικό σύμπλεγμα. Μάλιστα, οι τοπικές Αρχές δεν θα αρνούνταν ακόμα και τη μόνιμη εγκατάσταση αλλοδαπών , αν αυτή η λύση παρέτεινε την ζωή των Αντικυθήρων.

Πριν από λίγες ημέρες το νησί επισκέφθηκε ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Χαλίλ του Πατριαρχείου Αντιοχείας, για να συζητήσει με τους λιγοστούς κατοίκους την πρόταση μόνιμης εγκατάστασης τεσσάρων οικογενειών ορθοδόξων χριστιανών από την περιοχή του Λιβάνου, που ενισχύονται από τη Μονή του Μπάλαμαντ.
Η πρόταση μελετάται από ομάδα εργασίας των τοπικών Αρχών. Οι χριστιανοί του Λιβάνου τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, όπως και όλοι οι χριστιανικοί πληθυσμοί στη Μέση Ανατολή, εξαιτίας των ταραχών στην περιοχή, που τους οδηγούν στο ξεριζωμό.
“Εγώ δεν θέλω να έρθουν εδώ οι οικογένειες και να συντηρούνται με συσσίτια. Όσοι έρθουν, αν έρθουν , πρέπει να μπορούν να σταθούν στα πόδια τους και με την εργασία τους να σταθούν στα πόδια τους και με την εργασία τους να συμβάλουν στην ανάπτυξη του τόπου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

add