Ουλίτιδα; Γνωρίστε τα «όπλα» που σας προστατεύουν - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2017

Ουλίτιδα; Γνωρίστε τα «όπλα» που σας προστατεύουν

Το 1/3 των ενηλίκων που επισκέπτονται τον οδοντίατρο πάσχει από ουλίτιδα που μπορεί να ποικίλλει σε βαρύτητα και συνήθως εκδηλώνεται αρχικά με...
αιμορραγία κατά το βούρτσισμα ή κακοσμία στόματος.

Η ουλίτιδα ως χρόνια νόσος των ούλων έχει τα εξής χαρακτηριστικά: ερεθισμός των ούλων που προκαλεί ερυθρότητα, μικρή διόγκωση και αιμορραγία.

Το No 1 όπλο κατά της ουλίτιδας είναι το οδοντικό νήμα, που είναι ο μοναδικός τρόπος να καθαρίσουμε τα μικρόβια ανάμεσα στα δόντια. Θα πρέπει να χρησιμοποιούμε το νήμα κάθε μέρα καθώς είναι πολύ πρακτικό και μπορούμε να το έχουμε πάντα μαζί μας.

Οι τακτικοί οδοντιατρικοί έλεγχοι και ο οδοντιατρικός καθαρισμός ανά 6 μήνες είναι επίσης απαραίτητοι. Εάν τους αμελήσουν η οδοντική πλάκα που συγκεντρώνεται στη γραμμή των ούλων σκληραίνει, γίνεται πορώδης και συγκρατεί επιπλέον μικρόβια, καθώς γίνεται η εστία τους. Πολύ γρήγορα είναι δυνατόν αυτή κατάσταση να εξελιχθεί σε περιοδοντίτιδα που είναι το αμέσως επόμενο στάδιο. Σε αυτό τα ούλα αρχίζουν να υποχωρούν , τα δόντια αρχίζουν να κουνιούνται και πολλές φορές η μόνη λύση είναι η χειρουργική θεραπεία της περιοδοντίτιδας ή απώλεια δοντιών με εξαγωγή.

Πολεμήστε τα μικρόβια που προκαλούν ουλίτιδα με τη σωστή στοματική υγιεινή στο σπίτι. Βουρτσίστε οπωσδήποτε δύο φορές την ημέρα όχι με σκληρή οδοντόβουρτσα και με ήπιες κυκλικές κινήσεις που συμπεριλαμβάνουν όλες τις επιφάνειες των δοντιών καθώς και τις παρυφές των ούλων. Εάν δεν είστε σίγουροι ότι βουρτσίζετε σωστά, απευθυνθείτε στον οδοντίατρό σας που είναι υπεύθυνος για τη διδασκαλία της σωστής στοματικής υγιεινής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: