Τι Να Κάνετε Αν Δεν Έχετε Τέντες: Αυτοί Είναι Οι Καλύτεροι Εναλλακτικοί Τρόποι Σκίασης - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τρίτη, Ιουνίου 27, 2017

Τι Να Κάνετε Αν Δεν Έχετε Τέντες: Αυτοί Είναι Οι Καλύτεροι Εναλλακτικοί Τρόποι Σκίασης

Δεν έχετε τέντα στο μπαλκόνι σας; Οι εναλλακτικές λύσεις είναι πολλές και σήμερα σας έχουμε μερικές από τις πιο ιδιαίτερες αλλά και οικονομικές ιδέες για να αποκτήσει το μπαλκόνι σας σκιά, τώρα που το καλοκαίρι είναι εδώ.

Ομπρέλα Η ομπρέλα αποτελεί την πιο απλή και οικονομική λύση. Για να καλύψετε το μεγαλύτερο μέρος του μπαλκονιού σας (αναλόγως και το μέγεθός του) θα χρειαστείτε μια μεγάλη ομπρέλα (μπορεί και 2) ώστε να έχετε σκιά τουλάχιστον στο σημείο που θα κάθεστε. Μπορείτε να βρείτε μεγάλες ομπρέλες σε καταστήματα με είδη σπιτιού και κήπου.

Η ομπρέλα αποτελεί μια από τις πιο οικονομικές λύσεις για σκίαση στο μπαλκόνι.

Επιλέξτε μια μεγάλη ομπρέλα για να δημιουργηθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη σκίαση.

Καλάμι σε ρολό Μια επίσης οικονομική λύση είναι η τοποθέτηση καλαμιού σε ρολό. Πρόκειται για στόρια από μπαμπού που τοποθετούνται είτε ως οροφή για να προστατεύεστε από τον ήλιο είτε στο πλάι για προστασία από τα αδιάκριτα βλέμματα των γειτόνων.

Αυτά τα στόρια πρέπει να στηριχθούν πάνω σε μια πέργκολα με ξύλινο ή και μεταλλικό σκελετό.Τα ξύλινα δοκάρια που θα χρειαστείτε για αυτήν την κατασκευή θα τα βρείτε σε ξυλουργεία. Καλό θα ήταν να τα περάσετε με αντισκωριακό βερνίκι ή χρώμα για καλύτερη προστασία του ξύλου.

Μια επίσης καλή και οικονομική λύση είναι το καλάμι σε ρολό που στηρίζεται πάνω σε ξύλινα δοκάρια.

Πρασινάδα Η πρασινάδα αποτελεί μια πολύ καλή λύση για τη δημιουργία σκίασης. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείτε κάποιο αναρριχώμενο φυτό που θα το προσανατολίσετε με τέτοιο τρόπο ώστε να σκιάσει το μέρος που επιθυμείτε. Αν επιλέξετε αυτόν τον τρόπο σκίασης θα πρέπει πρώτα να βρείτε ένα στήριγμα (σαν πέργκολα) πάνω στο οποίο θα αναπτυχθεί το φυτό σας.

Προσθέστε αναρριχώμενα φυτά στη βεράντα σας για να δημιουργηθεί μια φυσική σκίαση.

Τριγωνικό πανί σκίασης Το τριγωνικό πανί ή δίχτυ σκίασης είναι ένας όμορφος και οικονομικός τρόπος για να προστατευτείτε από τον ήλιο και τις βλαβερές του ακτίνες. Με τη σωστή τοποθέτηση μπορεί να δώσει στιλ στη βεράντα σας. Θα βρείτε τριγωνικά πανιά σκίασης σε καταστήματα με είδη μεταλλικών κατασκευών και αλουμινίου.

Τα τριγωνικά πανιά σκίασης είναι πολύ οικονομικά.

Κουρτίνες Οι κουρτίνες είναι επίσης μια πολύ οικονομική λύση και μπορείτε είτε να τις χρησιμοποιήσετε γύρω-γύρω από το μπαλκόνι συνδυαστικά με έναν άλλον τρόπο σκίασης ή αυτόνομες. Στη δεύτερη περίπτωση θα πρέπει να τις στηρίξετε στον τοίχο ώστε να δημιουργήσουν γωνία πάνω σε μια ράγα που θα έχετε τοποθετήσει σε δοκάρια στην άκρη του μπαλκονιού.

Προσθέστε κουρτίνες γύρω-γύρω στο μπαλκόνι για να προφυλαχτείτε από τον ήλιο αλλά και τα αδιάκριτα βλέμματα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις κουρτίνες αντί για τέντα.

Απλό τεντόπανο Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα απλό τεντόπανο ή να χρησιμοποιήσετε μια παλιά τέντα την οποία θα κόψετε σε τετράγωνο ή τριγωνικό σχήμα. Στηρίξτε το τεντόπανο πάνω στον τοίχο του μπαλκονιού αλλά και σε μερικά ξύλινα κοντάρια που θα στηρίξετε πάνω στο μπαλκόνι σας. Μπορείτε να βρείτε τεντόμπανο σε καταστήματα με είδη σπιτιού και κήπου.

Τα τεντόπανα είναι μια λύση πιο οικονομική από την τέντα ενώ μπορείτε να τα φτιάξετε και μόνοι σας χρησιμοποιώντας μια παλιά τέντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: