Τι πρέπει να τρώμε όταν κάνει πολύ ζέστη - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Παρασκευή, Ιουνίου 30, 2017

Τι πρέπει να τρώμε όταν κάνει πολύ ζέστη

Το φετινό καλοκαίρι είναι ομολογουμένως καυτό από πολύ νωρίς.
Κατά την περίοδο του καύσωνα και γενικά στις ημέρες που επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες, θα πρέπει να καταναλώνουμε πολλά φρέσκα φρούτα και λαχανικά, γιατί εκτός των βιταμινών τους περιέχουν πολύ νερό (π.χ. το καρπούζι περιέχει 95% νερό), ανεβάζουν τα επίπεδα της γλυκόζης του οργανισμού προσφέροντάς ενέργεια χωρίς να μας φουσκώνουν.
Φάτε αλάτι- ένα συστατικό που συχνά συστήνεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η κατανάλωσή του σε περιόδους καύσωνα βοηθάει στην πρόληψη της αφυδάτωσης αφού αναγκαζόμαστε να πιούμε πολύ νερό.
Το συνολικό ποσό του νερού που πρέπει να καταναλώνουμε εξαρτάται από το φύλο, την ηλικία και άλλους παράγοντες. Αν το χειμώνα πρέπει να καταναλώνουμε 1.5 λίτρο νερό τώρα πρέπει ακόμα παραπάνω για να αποφύγουμε κόπωση, πονοκεφάλους, ζαλάδες και δύσπνοια. Πιείτε άφοβα πολύ νερό!
Όχι όμως αναψυκτικά αφού στην πραγματικότητα δεν ενυδατώνουν τον οργανισμό.
Τα αλκοολούχα ποτά -π.χ. μπίρα- καθώς, λόγω της αναστολής της αντιδιουρητικής ορμόνης, ωθούν σε υψηλότερη διούρηση και μεγαλύτερη απώλεια υγρών.
Αν θέλετε να φάτε παγωτό, καλοδεχούμενο, όμως προσέξτε ιδιαιτέρως από πού το προμηθεύεστε- πολλά ψυγεία δεν έχουν τη σωστή θερμοκρασία και τα προϊόντα αλλοιώνονται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: