Πώς θα καταλάβετε αν έχετε υπερθυρεοειδισμό; - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Κυριακή, Ιουνίου 25, 2017

Πώς θα καταλάβετε αν έχετε υπερθυρεοειδισμό;

Τι είναι ο υπερδραστήριος θυρεοειδής και πώς θα καταλάβετε οτι o αδένας σας παράγει υπερβολική ποσότητα thw ορμόνης θυροξίνης; Δείτε τα συμπτώματα…

Ο υπερθυρεοειδισμός μπορεί να επιταχύνει τον μεταβολισμό του σώματός σας σημαντικά, προκαλώντας απότομη απώλεια βάρους, ταχυκαρδία ή αρρυθμία, εφίδρωση, νευρικότητα ή/και ευερεθιστότητα.

Υπάρχουν πολλές θεραπείες για τον υπερθυρεοειδισμό. Οι γιατροί χρησιμοποιούν συνήθως φαρμακευτική αγωγή και ραδιενεργό ιώδιο για να επιβραδύνουν τεχνητά την παραγωγή ορμονών από τον θυρεοειδή. Μερικές φορές, η θεραπεία του υπερθυρεοειδισμού περιλαμβάνει χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του συνόλου ή μέρους του αδένα.

Παρά το γεγονός ότι ο υπερθυρεοειδισμός μπορεί -αν τον αγνοήσετε- να εξελιχθεί σε σοβαρή πάθηση, οι περισσότεροι άνθρωποι ανταποκρίνονται καλά στις κατάλληλες αγωγές, εφόσον ο υπερθυρεοειδισμός εντοπιστεί εγκαίρως.

Πώς θα καταλάβετε αν έχετε υπερθυρεοειδισμό

Ο υπερθυρεοειδισμός μπορεί να “μιμηθεί” άλλα προβλήματα υγείας, κάτι που καθιστά πιο δύσκολο για το γιατρό σας να κάνει τη σωστή διάγνωση. Μπορεί, επίσης, να προκαλέσει μια μεγάλη ποικιλία από συμπτώματα, όπως:

Ξαφνική απώλεια βάρους, ακόμα και όταν η ποσότητα και το είδος των τροφών που καταναλώνετε παραμείνουν ίδια ή ακόμη και αυξάνονται.
Ταχυκαρδία (συνήθως πάνω από 100 παλμούς/λεπτό), ή ακανόνιστος καρδιακός ρυθμός (αρρυθμία)
Αυξημένη όρεξη
Νευρικότητα, άγχος και ευερεθιστότητα
Τρέμουλο (συνήθως στα χέρια και τα δάχτυλά σας)
Εφίδρωση
Αλλαγές στην συχνότητα της έμμηνης ρύσης στις γυναίκες
Αυξημένη ευαισθησία στην θερμότητα
Αλλαγές στις συνήθειές σας όσον αφορά τις επισκέψεις σας στην τουαλέτα για την κένωση του εντέρου σας
Διόγκωση του θυρεοειδούς αδένα (βρογχοκήλη), που μπορεί να εμφανιστεί και ως μια διόγκωση στην βάση του λαιμού σας
Κόπωση, αδυναμία των μυών
Δυσκολία στον ύπνο
Λέπτυνση του δέρματος
Πιο λεπτά και εύθραυστα μαλλιά
Οι ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας είναι πιο πιθανό, είτε να μην έχουν καθόλου, είτε να έχουν πολύ λίγα/ήπια συμπτώματα, όπως η αύξηση του καρδιακού ρυθμού, η δυσανεξία στη ζέστη και μια τάση να κουράζονται κατά τη διάρκεια της συνήθους δραστηριότητας. Φάρμακα που ονομάζονται βήτα-αναστολείς, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της υψηλής αρτηριακής πίεσης και άλλων ασθενειών, μπορεί να καλύψουν πολλά από τα συμπτώματα του υπερθυρεοειδισμού.

Υπερθυρεοειδισμός και οφθαλμοπάθεια Graves

Μερικές φορές ένα ασυνήθιστο πρόβλημα που καλείται “οφθαλμοπάθεια Graves” μπορεί να επηρεάσει τα μάτια σας, ειδικά αν καπνίζετε. Σε αυτή τη διαταραχή, τα μάτια σας προεξέχουν πέρα από το κανονικό, καθώς οι ιστοί και οι μυς πίσω από αυτά πρήζονται. Αυτό μπορεί να προκαλέσει αυξημένη ξηρότητα στην επιφάνεια του οφθαλμικού βολβού.

Τα συμπτώματα της οφθαλμοπάθεια Graves, περιλαμβάνουν:

Μάτια που προεξέχουν
Κόκκινα ή πρησμένα μάτια
Υπερβολική δακρύρροια ή δυσφορία στο ένα ή και στα δύο μάτια
Ευαισθησία στο φως, θολή ή διπλή όραση, φλεγμονή, ή μειωμένη κινητικότητας του οφθαλμού 

Πηγή: Iatropedia

Δεν υπάρχουν σχόλια: