6 πράγματα που μπορούν να συμβούν στο σώμα μας κατά τη διάρκεια μιας πτήσης - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Ιουνίου 14, 2017

6 πράγματα που μπορούν να συμβούν στο σώμα μας κατά τη διάρκεια μιας πτήσης

Χιλιάδες άνθρωποι χρησιμοποιούν τα αεροπλάνα για μικρά ή μεγαλύτερα ταξίδια. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, ωστόσο, συμβαίνουν πράγματα στο σώμα μας που οι περισσότεροι δεν τα γνωρίζουμε.

Δείτε έξι από αυτά σύμφωνα με το brightside.me.
Αλλάζουν οι προτιμήσεις στις γεύσεις

Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι οι περιοχές του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνες για τις προτιμήσεις στις γεύσεις λειτουργούν διαφορετικά κατά την πτήση. Ακόμη και εκείνοι που λατρεύουν τα γλυκά μπορεί να έχουν μια παράξενη επιθυμία για... χυμό ντομάτας μέσα στο αεροπλάνο.

Δυσάρεστη αναπνοή
Η μικρή αφυδάτωση αναγκάζει το σώμα μας να παράγει λιγότερο σάλιο, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη των βακτηριδίων και, συνεπώς, την κακή μυρωδιά.

Δερματικά προβλήματα
Ο ξηρός αέρας επί του αεροσκάφους και ιδιαίτερα για πολλές ώρες αποδυναμώνει τις προστατευτικές ιδιότητες του δέρματός μας και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα δερματικά προβλήματα.
Η ακοή εξασθενεί
Οι αλλαγές στην πίεση μέσα στο αεροπλάνο μπορεί να βουλώσουν τα αυτιά. Επιπλέον συχνά ο αέρας αρχίζει να πιέζει από μέσα, οδηγώντας σε προσωρινή εξασθενημένη ακοή και πόνο.

Μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικός πονόδοντος
Πολλοί ταξιδιώτες με αεροπλάνο παραπονιούνται για πόνο στα δόντια. Ο λόγος είναι και πάλι η διαφορά της πίεσης.
Γινόμαστε πιο νευρικοί
Ακόμη και εκείνοι που δεν φοβούνται να πετάξουν μπορεί να γίνουν πιο σοβαροί ή ακόμα και να είναι πιο εκνευρισμένοι μέσα στο αεροσκάφος. Ο λόγος είναι απλός, σύμφωνα με τους ειδικούς: δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ασφάλειά μας οι ίδιοι και αυτό μας κάνει να ανησυχούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: