5 ελληνικές παραλίες ανάμεσα στις 15 καλύτερες στην Ευρώπη για το 2017 - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τρίτη, Ιουνίου 27, 2017

5 ελληνικές παραλίες ανάμεσα στις 15 καλύτερες στην Ευρώπη για το 2017


Πέντε ελληνικές παραλίες είναι ανάμεσα στις 15 καλύτερες στην Ευρώπη για το 2017, σύμφωνα με τις προτιμήσεις ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο στην ιστοσελίδα για την προώθηση των ευρωπαϊκών προορισμών, European Best Destinations.
Συγκεκριμένα, το Κανάλι της Αγάπης και το Πόρτο Τιμόνι στην Κέρκυρα, η παραλία Σεϋχέλλες Ικαρίας, ο Σίμος στην Ελαφόνησο και η παραλία Ξι στην Κεφαλονιά.

Οι 15 καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη για αυτή τη χρονιά, είναι:
1. Praia dos Galapinhos – Arrabida Natural Park – Setubal – Πορτογαλία
Θαυμάστε τη φυσική ομορφιά των παραλιών στο Φυσικό Πάρκο Σετούμπαλ, νότια της Λισαβόνας, τις οποίες ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο ανέδειξαν ως τις ομορφότερες στην Ευρωπη, τις ιδανικότερες σε παρθένο φυσικό περιβάλλον.
2. Κανάλι της Αγάπης- Σιδάρι- Κέρκυρα – Ελλάδα
Είναι ίσως η διασημότερη και πιο ιδιαίτερη παραλία ολόκληρου του νησιού. Βρίσκεται μεταξύ των χωριών Σιδάρι και Περουλάδες, στις βόρειες ακτές του νησιού σε απόσταση περίπου 32 χιλιομέτρων από την πόλη της Κέρκυρας.
Αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα θέρετρα του Ιονίου και έχει αποκτήσει παγκόσμια φήμη, την οποία οφείλει στο περίφημο λευκά σμιλεμένα βράχια και καταγάλανα νερά, που συνθέτουν ένα εξωτικό σκηνικό.

3. Παραλία Πόρτο Τιμόνι- Κεφαλλονιά-Ελλάδα

Βρίσκεται δίπλα στο Χωριό Αφιώνας και πρόκειται για μια στενή λωρίδα γης που χωρίζει δυο από τις ωραιότερες παραλίες της Κέρκυρας. Τα νερά είναι καταγάλανα και οι παραλίες καλύπτονται από βοτσαλάκι. Μια ιδιαιτερότητα είναι ότι η κάθε παραλία έχει διαφορετική θερμοκρασία, έτσι μπορείτε να επιλέξετε σε ποια από τις δυο θα κάνετε την βουτιά σας.

4. Παραλία Santa Giulia – Κορσική
Οργανωμένη και πολυσύχναστη παραλία στην Κορσική. Η πρόσβαση είναι λίγο δύσκολη αλλά το μπάνιο απολαυστικό με πεντακάθαρα νερά. Δεν είναι ιδιαίτερα φαρδιά αλλά έχει αρκετό μήκος για τον κόσμο που την επισκέπτεται.

5.Παραλία Moscenicka Draga – Κροατία

Η Moscenicka Draga είναι μια μικρή, γοητευτική πόλη της Κροατίας. Η παραλία είναι ιδανική για χαλάρωση.

6. Παραλία Pregonda – Μινόρκα- Ισπανία
Η παραλία θεωρείται μία από τις πιο όμορφες στο νησί και έχει παραμείνει μυστική και άγρια.

7. Monterosso al Mare – Cinque Terre – Italy
Αποτελεί το πέμπτο χωριό της Cinque Terre και το μοναδικό με πραγματικές παραλίες.

8. Παραλία Cala Agulla beach – Ισπανία

Αυτή η όμορφη παραλία είναι καλοδιατηρημένη, άγρια αλλά μπορεί και να απολαύσετε τα ποτά σας. Δοκιμάστε σπιτικά κοκτέιλ και αναζωογονηθείτε απολαμβάνοντας το όμορφο σκηνικό της.

9. Παραλία Mitjaneta – Μινόρκα, Spain

Η παραλία είναι μαγική, ζεστή, με τιρκουάζ νερά και αμμουδιά. Είναι σαν ένας μικρός παράδεισος, όμως όσοι θέλουν να τον απολαύσουν θα πρέπει να ξυπνήσουν το πρωί ώστε να απολαύσουν την ηρεμία μακριά από τα μεγάλα πλήθη.

10. Παραλία Palombaggia- Porto-Vecchio – Κορσική

Εντυπωσιακή λευκή αμμουδιά με κρυστάλλινα νερά. Ταξιδέψτε ως εδώ νωρίς στη σεζόν για να βρείτε θέση στάθμευσης. Καλές επιλογές για ποτό και φαγητό.

11. Παραλία Σεϋχέλλες – Ικαρία – Ελλάδα
Απομακρυσμένη παραλία με καθαρά καταγάλανα νερά. Είναι προσβάσιμη με ΙΧ και δεν διαθέτει καφετέριες ή καντίνα. Δεν υπάρχει σκιά πριν από το απόγευμα.

12. Παραλία Ballota Beach – Αστούριες- Ισπανία
Ανακαλύψτε το άρωμα του Ευκάλυπτου και του ιωδίου στον αέρα της θάλασσας σε μία από τις πιο όμορφες παραλίες της Ευρώπης.
Διαθέτει φυσικό και άγριο περιβάλλον και είναι παράδεισος για όσους λατρεύουν τη φύση και τους ανοικτούς χώρους.

13. Παραλία Σίμου – Ελαφονήσι- Ελλάδα

Η παραλία του Σίμου,-σήμα κατατεθέν της Ελαφονήσου- στην Πελοπόννησο με πεντακάθαρα νερά της, τους φυσικούς αμμόλοφους που ξεπερνούν τα 10 μέτρα σε ύψος και τα απίστευτης ομορφιάς κρίνα της θάλασσας.

14. Παραλία Ξι- Κεφαλλονιά- Ελλάδα

Βρίσκεται νότια του χωριού Μαντζαβινάτα, περίπου 8 χιλιόμετρα νότια από το Ληξούρι. Σημαντικό χαρακτηριστικό της παραλίας είναι το κόκκινο-κεραμιδί χρώμα της άμμου. Έχει ρηχά νερά και είναι οργανωμένη.

15. Playa de las Teresitas – Τενερίφη- Ισπανία
Μία από τις πιο όμορφες παραλίες της Τενερίφης, με πολύ μαλακή άμμο και ρηχά νερά της είναι ρηχά.
Πηγή : tornosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια: