Το ψωμί γενικά δεν κρατάει πολύ, μετά από 1-2 μέρες γίνεται πέτρα. Αν δεν θέλετε να σπάσετε τα δόντια σας ή να το πετάξετε, υπάρχει ένας τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το μπαγιάτικο ψωμί. Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή και θα καταπλήξετε την οικογένεια σας…

Θα χρειαστείτε:

-700 γραμμάρια ψωμί μπαγιάτικο
-2 αβγά
-αλάτι και πιπέρι
-2/3 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
-1 1/4 φλιτζανιού ζεστό γάλα
-1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο, συν λίγο ακόμα για το τηγάνι
-3 φέτες μαγειρεμένο ζαμπόν
-10 ντοματάκια κομμένα στη μέση
-1 κ.σ. Ρίγανη
-1 μπάλα μοτσαρέλα σε φέτες

Οδηγίες:

Κόψτε το ψωμί σε κυβάκια και ρίξτε τα σε ένα μεγάλο μπολ.
 Προσθέστε τα αβγά, 1/3 φλιτζανιού παρμεζάνα και το γάλα. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε τα υλικά για να φτιάξετε μια ζύμη.
Πάρτε την μισή ζύμη και απλώστε την σε ένα ζεστό τηγάνι με λίγο λάδι.
Βάλτε πάνω στην ζύμη το ζαμπόν, τα ντοματάκια, την ρίγανη, 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο και την υπόλοιπη παρμεζάνα. Μετά απλώστε από πάνω την μοτσαρέλα και καλύψτε τα υλικά με την υπόλοιπη ζύμη. Μόλις τελειώσετε, γυρίστε την ζύμη ανάποδα και τηγανίστε και την άλλη πλευρά.
Για να γυρίσετε την ζύμη, καλύψτε το τηγάνι με ένα μεγάλο πιάτο και γυρίστε το ανάποδα. Μπορείτε τώρα να ρίξετε την ζύμη μέσα στο τηγάνι και να τηγανιστεί και από την άλλη πλευρά.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αναζήτηση στο magazino1

Translate

Αρχειοθήκη ιστολογίου

 
Top