Ελλάδα: Επί πληρωμή οι πλαστικές σακούλες από το 2018 - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Κυριακή, Ιουνίου 25, 2017

Ελλάδα: Επί πληρωμή οι πλαστικές σακούλες από το 2018

Απαγόρευση της δωρεάν διάθεσης πλαστικών σακουλών σε σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα από την 1η Ιανουαριού του 2018.

Με περιβαλλοντικό τέλος θα διανέμονται από τον Ιανουάριο του 2018 οι πλαστικές σακούλες προκειμένου να ελεγχθεί το βασίλειο των αποβλήτων που προκαλεί μεγάλη ρύπανση στα θαλάσσια και χερσαία οικοσυστήματα και τεράστιες επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Σύμφωνα με σχέδιο νόμου για την ανακύκλωση που βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο, από την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους δεν θα επιτρέπεται η δωρεάν διάθεση στους καταναλωτές της πλαστικής σακούλας μεταφοράς εμπορευμάτων ή προϊόντων.

Επιπλέον, το περιβαλλοντικό τέλος που θα επιβάλλεται, θα έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα και τα έσοδα θα εισπράττονται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και στη συνέχεια θα αποδίδονται στον ΕΟΑΝ. Υποχρεωτική καθίσταται και η αποτύπωση επί της πλαστικής σακούλας κωδικού αναφοράς των στοιχείων προέλευσης τόπου και ημερομηνίας παραγωγής.

Για την εφαρμογή των μέτρων, το πάχος για τις πλαστικές σακούλες καθορίζεται με κοινή απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η οποία εκδίδεται μετά από εισήγηση του ΕΟΑΝ και των συναρμόδιων υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης και Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: