Ανοίγει δρόμους για τη στέβια η συμφωνία της Green Cola με το Συνεταιρισμό Λαμίας - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τρίτη, Μαΐου 16, 2017

Ανοίγει δρόμους για τη στέβια η συμφωνία της Green Cola με το Συνεταιρισμό Λαμίας


Νέα δεδομένα για την καλλιέργεια της στέβιας στη χώρα μας φιλοδοξεί να δημιουργήσει η συμφωνία της Green Cola με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Λαμίας Στέβια Ελλάς για την προμήθεια του γλυκαντικού που χρησιμοποιεί στην παραγωγή του ομώνυμου αναψυκτικού. 

Όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Ϋπαιθρος Χώρα» που κυκλοφορεί στα περίπτερα, η εταιρεία η οποία το 2011 άνοιξε ουσιαστικά τη συγκεκριμένη αγορά λανσάροντας το πρώτο επώνυμο αναψυκτικό με στέβια, προχωράει σε μια ακόμα πρωτοποριακή κίνηση, ενισχύοντας το ελληνικό της προφίλ αλλά και «κλείνοντας το μάτι» σε παραγωγούς και συλλογικά σχήματα αγροτών που ασχολούνται ή σκέφτονται να ασχοληθούν με τη συγκεκριμένη καλλιέργεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα φορτία έχουν ήδη «φύγει» από τη Λαμία για τις εγκαταστάσεις της Green Cola. Οι ποσότητες θα αυξηθούν σταδιακά το επόμενο διάστημα προκειμένου μέχρι το τέλος του έτους η εταιρεία να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών της σε πρώτη ύλη μέσω της συγκεκριμένης συνεργασίας.

Πηγές κοντά στη διοίκηση της βιομηχανίας αναφέρουν στην «Ύπαιθρο Χώρα» ότι στόχος της συμφωνίας, πέρα από το καθαρά επιχειρηματικό κομμάτι που σχετίζεται με τη μείωση του κόστους παραγωγής, είναι να λειτουργήσει ως καταλύτης για την επέκταση της καλλιέργειας όχι μόνο στη Στερεά Ελλάδα αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Οι ίδιες πηγές, σχολιάζοντας την πρόσφατη είσοδο της Coca Cola στην κατηγορία μιλούν για μια θετική εξέλιξη καθώς «τονώνει το ενδιαφέρον και ανοίγει την εν λόγω αγορά» ενώ κάνουν λόγο και για δικαίωση της δικής τους προσπάθειας που ξεκίνησε το 2011. Εμπνευστής του εγχειρήματος υπήρξε ο κ. Περικλής Βενιέρης, στην πορεία ωστόσο στο «άρμα» της εταιρείας ανέβηκαν και άλλα γνωστά ονόματα της εγχώριας επιχειρηματικής σκηνής, με πιο πρόσφατο τον κ. Γιάννη Χήτο (Ζαγόρι, Μπύρα Fix) ο οποίος πλέον μετέχει με ποσοστό 25% και κατέχει θέση εκτελεστικού προέδρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τζίρος της Green Cola Company AE διαμορφώθηκε το 2016 σε 18 εκατ. ευρώ και περίπου το 10% προέρχεται από εξαγωγές σε 15 χώρες.

Ο κλάδος των αναψυκτικών με στέβια αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια με ταχύτατους ρυθμούς και πλέον ξεπερνά σε αξία το 5% της συνολικής ελληνικής αγοράς αναψυκτικών. Εκτιμάται, δε, ότι το μερίδιο αυτό σε βάθος τριετίας θα φτάσει το 10-15%.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Στέβια Ελλάς» ξεκίνησε τη δραστηριότητά του το 2012 και σήμερα αριθμεί 87 μέλη, με τη συνολική καλλιεργήσιμη έκταση να αγγίζει τα 500 στρέμματα.
Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση

Σε νέα στρατηγική επιχειρηματική συμφωνία προχώρησε η Green Cola Hellas με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό STEVIA HELLAS COOP, με στόχο την αξιοποίηση της ελληνικής στέβιας στην παρασκευή μέρους των αναψυκτικών της.

Η συνεργασία με τον Συνεταιρισμό αφορά στην αποκλειστική συνεργασία με την Green Cola Hellas, με στόχο τη μέγιστη αξιοποίηση της ελληνικής παραγωγής στέβιας στο αναψυκτικό Green Cola και τα άλλα αναψυκτικά της εταιρείας καθώς και στην ενίσχυση της προσπάθειας για την προοδευτική αύξηση και προσέλκυση Ελλήνων παραγωγών που θα εισέλθουν στο σχήμα του Συνεταιρισμού, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Green Cola αποτέλεσε την πρώτη εταιρεία που εισήγαγε στην ελληνική αγορά αναψυκτικά με στέβια, κερδίζοντας μεγάλο μέρος του καταναλωτικού κοινού, διατηρώντας σήμερα μερίδιο στα αναψυκτικά τύπου cola που ξεπερνά το 8%, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Για την έναρξη της συνεργασίας, ο εκτελεστικός πρόεδρος της Green Cola Hellas κ. Γιάννης Χήτος τόνισε: «Η φιλοσοφία της ίδρυσης της Green Cola, η ιδέα στην οποία στηρίχθηκε το εγχείρημα, δεν ήταν άλλο από τη δημιουργία καινοτόμων αναψυκτικών με φυσικά γλυκαντικά από το φυτό στέβια. Η νέα μας συνεργασία με τον μοναδικό σε πανευρωπαϊκό επίπεδο Συνεταιρισμό ο οποίος καλλιεργεί στέβια, STEVIA HELLAS COOP, αφορά στην επιδίωξή μας να διευρύνουμε τη δυναμική του δικτύου της ελληνικής παραγωγής στέβιας, ώστε να μπορούμε να αξιοποιούμε την ελληνική πρώτη ύλη για την παραγωγή μας. Για εμάς είναι σαν να δημιουργούμε από κοινού την επόμενη μέρα, με αμοιβαίο όφελος τόσο για την πρωτογενή παραγωγή όσο και για όσους συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια».

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Στέβια Ελλάς» ιδρύθηκε το 2012, με έδρα τη Λαμία, και αποτελεί τον πρώτο Συνεταιρισμό που καλλιεργεί, παράγει και μεταποιεί συστηματικά ελληνική στέβια στην Ευρώπη. 87 παραγωγοί από τη Στερεά Ελλάδα δραστηριοποιούνται καθημερινά για την παραγωγή και τη διανομή της τόσο στην Ελλάδα όσο και σε χώρες του εξωτερικού, ενώ 100 ελληνικές οικογένειες στηρίζουν το αγροτικό τους εισόδημα από τον Συνεταιρισμό. Ο Συνεταιρισμός είναι πιστοποιημένος προμηθευτής, διασφαλίζοντας τη σταθερή ποιότητα και γεύση στο τελικό προϊόν του. Μάλιστα, το πενταετές πλάνο του περιλαμβάνει ανάπτυξη και εξωστρέφεια, με περαιτέρω επέκταση καλλιεργειών.

Ο κ. Χρήστος Σταμάτης, Διευθύνων Σύμβουλος του Συνεταιρισμού, δήλωσε: «Η συνεργασία μας με μια εταιρεία που κατά τεκμήριο έχει μια σημαντική δυναμική τα τελευταία χρόνια είναι πολύ σημαντική για τους Έλληνες παραγωγούς στέβιας. Είναι το πρώτο βήμα για αξιοποίηση της ελληνικής παραγωγής και την ίδια στιγμή ένα ουσιαστικό μήνυμα για ανάπτυξη νέων καλλιεργειών στη χώρα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: