Για ρεκόρ τουριστών στην Ελλάδα κάνει λόγο το γερμανικό περιοδικό Focus - Magazino1

Breaking

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

Για ρεκόρ τουριστών στην Ελλάδα κάνει λόγο το γερμανικό περιοδικό Focus

Ρεκόρ τουριστών αναμένεται να καταγραφεί στην Ελλάδα την καλοκαιρινή περίοδο αναφέρει η διαδικτυακή έκδοση του γερμανικού περιοδικού Focus αναμεταδίδει η Deutsche Welle (DW).


To Focus σημειώνει: Πτήσεις και ξενοδοχεία είναι ήδη πλήρη. Η Ελλάδα θα βιώσει την μεγαλύτερη αύξηση επισκεπτών εδώ και δεκαετίες. (..) Κυρίως Γερμανοί επιλέγουν φέτος ελληνικούς προορισμούς. Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των Γερμανών θα αυξηθεί κατά 1 εκ. σε συνολικά 3 εκατομμύρια. Η Ελλάδα επωφελείται από το ζήτημα ασφαλείας που αντιμετωπίζουν κλασικοί προορισμοί, όπως η Τουρκία και η Αίγυπτος, αλλά και από την ηρεμία στο εσωτερικό την τελευταία διετία.

Όπως λέει ο Δημήτρης Σκαλίδης, ξενοδόχος στο Τολό, «από το 2015 έχουν σταματήσει οι μεγάλες απεργίες, επιθέσεις δεν γίνονται ούτως ή άλλως στην Ελλάδα, οπότε οι επισκέπτες αισθάνονται ασφαλείς«.

Και συνεχίζει: Την ίδια στιγμή η προσφυγική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας έχει μειώσει σημαντικά τις προσφυγικές ροές. Ακόμα και στα νησιά Λέσβο, Χίο και Κω που βρέθηκαν στο επίκεντρο της προσφυγικής κρίσης, ο τουρισμός επιστρέφει αργά, αλλά σταθερά σε ανοδική τροχιά. Όμως τα μέτρα λιτότητας και οι αυξήσεις φόρων, που ζητούν οι δανειστές, έχουν επιπτώσεις. Έτσι για παράδειγμα ο ΦΠΑ στα ξενοδοχεία αυξήθηκε από το 13% στο 24%.

«Για να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί δεν μετακυλύουμε τον ΦΠΑ στους πελάτες «, διαβεβαιώνει ο ξενοδόχος Δημήτρης Σκαλίδης το γερμανικό περιοδικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ad5