Υλικά συνταγής
Για τη κρέμα ζαχαροπλαστικής: 
  • 1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής βλέπε συνταγή εδώ
  • Για τη βάση Κανταΐφι: 
  • 300 γρ. φύλλο Κανταΐφι 
  • 3/4 φλ. τσαγιού αμυγδαλόψιχα, χοντροκομμένη 
Για το σιρόπι: 
  • 1 φλ. τσαγιού νερό 
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη 
Για το γαρνίρισμα: 
  • 500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών (35-36 %) 
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη 
  • 3/4 φλ. χοντροκομμένα αμύγδαλα ή φυστίκια Αιγίνης ή ανάμικτα, για πασπάλισμα 

Εκτέλεση συνταγής
  1. Για τη κρέμα ζαχαροπλαστικής: Ετοιμάζετε πρώτα τη κρέμα ζαχαροπλαστικής, σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής και την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. 
  2. Για τη βάση κανταΐφι: Ανοίγετε το φύλλο κανταΐφι σε καθαρό πάγκο κουζίνας. Βουτυρώνετε ένα ταψί διαστάσεων 20×30 εκ. περίπου και στρώνετε στη βάση του ταψιού το κανταΐφι, πιέζοντάς το ελαφρά με τα δάχτυλά σας, ώστε να γίνει μια στρώση ισοπαχής και της ίδιας πυκνότητας παντού (ούτε πολύ χαλαρά, ούτε πολύ σφιχτά πατικωμένο). 
  3. Πασπαλίζετε από πάνω, σε όλη την επιφάνεια , την αμυγδαλόψιχα. Βάζετε το ταψί στο προθερμασμένο φούρνο και το ψήνετε για 25-30 λ ή μέχρι να ροδίσει. Το αφαιρείτε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη να χλιαρύνει. 
  4. Για το σιρόπι: Βράζετε για 5 λ περίπου το νερό με τη ζάχαρη και σιροπιάζετε καλά το χλιαρό κανταΐφι. Σκεπάζετε το ταψί και αφήνετε να απορροφηθεί το σιρόπι και κρυώσει εντελώς. 
  5. Για γαρνίρισμα: Ρίχνετε σε μπολ τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή, αφράτη σαντιγί. 
  6. Για τη συναρμολόγηση: Στρώνετε τη κρέμα ζαχαροπλαστικής, πάνω από το σιροπιασμένο κανταΐφι, ισιώνετε την επιφάνεια της με σπάτουλα και σκεπάζετε με τη σαντιγί. Πασπαλίζετε από πάνω τους ξηρούς καρπούς, το κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε. 

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αναζήτηση στο magazino1

Translate

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Counter of visitors (From 20/5/2017)

Flag Counter
 
Top