Υλικά:
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 πράσινη πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη
λίγο καυτερό ή γλυκό μπούκοβο
250 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1/2 κουτ. γλυκού κοφτό αλάτι
1/2 - 1 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη

Για το σερβίρισμα:
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
γιαούρτι
αραβικές πίτες

Διαδικασία: 

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με την πιπεριά και το μπούκοβο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε την έτοιμη σάλτσα ντομάτας, τη ζάχαρη, το αλάτι και το κύμινο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 3 – 4 λεπτά.

Μέσα σε μια βαθιά κουτάλα για σούπα, σπάμε ένα μεγάλο αυγό. Με την βοήθεια μιας σπάτουλας δημιουργούμε ένα κενό ανάμεσα στη σάλτσα και ρίχνουμε μέσα το αυγό. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία άλλες 3 φορές.

Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε τα αυγά να μαγειρευτούν σε σιγανή φωτιά για 4 – 5 λεπτά. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, αν μάς βρίσκεται. Σερβίρουμε τα αυγά με τη σάλτσα τους, γιαούρτι και αραβικές πίτες.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αναζήτηση στο magazino1

Translate

Αρχειοθήκη ιστολογίου

 
Top