Τα χρώματα στη διακόσμηση επηρεάζουν τη διάθεση και την ψυχοσύνθεσή όλων και υποδηλώνουν πολλά για την προσωπικότητα του καθενός.


Ας υποθέσουμε ότι είστε λάτρης των ασυνήθιστων χρωμάτων (π.χ. πορτοκαλί, καναρινί, μοβ της λεβάντας, λαχανί, μπλε ελεκτρίκ, φούξια).Ίσως θέλετε να βάλετε τη ζωντάνια τους στη διακόσμηση του σπιτιού σας, όμως η σκέψη ότι είναι τόσο προκλητικά στο μάτι σας συγκρατεί. Είναι γεγονός ότι αυτά τα χρώματα είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθούν επιτυχημένα.Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να αποφεύγονται. Απλώς η χρήση τους είναι ένα παιχνίδι ισορροπίας, ώστε να δώσουν ένα πραγματικά θεαματικό αποτέλεσμα.Ησύχασέ τα
Το πρώτο μυστικό στα τολμηρά, περίπλοκα χρώματα είναι να μην πρωταγωνιστούν, αλλά να παίζουν ρόλο κομπάρσου δίπλα σε άλλα, πιο ήσυχα χρώματα, κατά προτίμηση γήινα. Έτσι ηρεμεί ο έντονος χαρακτήρας τους.Οι αποχρώσεις με τις οποίες δεν θα συγκρουστούν ποτέ είναι οι λεγόμενοι ουδέτεροι τόνοι (λευκό, μπεζ, κοκαλί, ανοιχτό καφέ), οι οποίοι συνήθως υπάρχουν σε τοίχους και βασικά έπιπλα.

Βρες το ζευγάρι τους
Στον ίδιο χώρο είναι πιο ευχάριστο να υπάρχει ένα τολμηρό χρώμα – και όχι δύο. Καλύτερα λοιπόν να μη διακοσμήσεις έναν καναπέ σε ουδέτερο μπεζ της άμμου με πορτοκαλί και φούξια μαξιλαράκια (δυο εξίσου προκλητικά χρώματα), αλλά με ένα ζωηρό πορτοκαλί συν ένα χρώμα ταιριαστό με το πορτοκαλί αλλά πιο ουδέτερο.Πάρε μια ιδέα για τα χρώματα που συνδυάζονται ευχάριστα μεταξύ τους:

Φούξια με πράσινο της ελιάς

Πορτοκαλί με κεραμιδί ή ώχρα

Πράσινο λαχανί με πράσινο του φασκόμηλουΝαυτικό μπλε με αχνό (παστέλ) ροζ

Μοβ της λεβάντας με πολύ ανοιχτό γκρι -μπεζ

Κίτρινο καναρινί με πολύ αχνό (παστέλ) βιολετί

Μπλε ελεκτρίκ με κρεμ.Πηγή : bimag.gr

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αναζήτηση στο magazino1

Translate

Αρχειοθήκη ιστολογίου

 
Top