Κόκκινο κρέας: Πρόωρος θάνατος από 9 διαφορετικές παθήσεις - Magazino1

Breaking

ad2infeed

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017

Κόκκινο κρέας: Πρόωρος θάνατος από 9 διαφορετικές παθήσεις

 Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη όσο περισσότερο κόκκινο κρέας τρώει κανείς τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου από εννέα διαφορετικές παθήσεις.. 

Ειδικότερα, η μεγάλη κατανάλωση τόσο σε επεξεργασμένο, όσο και μη επεξεργασμένο κόκκινο κρέας (μοσχάρι, αρνί, χοιρινό), αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από:

1. Καρκίνο
2. Καρδιοπάθεια
3. Αναπνευστική πάθηση
4. Εγκεφαλικό
5. Διαβήτη
6. Λοιμώξεις
7. Αλτσχάιμερ
8. Νεφροπάθεια
9. Νόσο του ήπατος

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Αράς Ετεμαντί του Τμήματος Επιδημιολογίας και Γενετικής του Καρκίνου του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου των ΗΠΑ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "British Medical Journal", σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 536.000 ανθρώπους ηλικίας 50 έως 71 ετών, συσχετίζοντας τη διατροφή και την υγεία τους σε βάθος 16 ετών.

Διαπιστώθηκε ότι όσοι έτρωγαν το περισσότερο κόκκινο κρέας, είχαν κατά μέσο όρο 26% μεγαλύτερη πιθανότητα θανάτου από τις παραπάνω εννέα αιτίες, σε σχέση με όσους έτρωγαν το λιγότερο κόκκινο κρέας.

Από την άλλη, όσοι έτρωγαν το περισσότερο λευκό κρέας (πουλερικά, ψάρια), είχαν κατά μέσο όρο 25% μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από διάφορες αιτίες, σε σχέση με όσους έτρωγαν το λιγότερο λευκό κρέας.

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

share

ad5