ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ - Magazino1

Breaking

Ανανεωμένος ιστότοπος. Καλώς ορίσατε!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

18 Απριλίου 2017

ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ

Υλικά
  • 4 αυγά
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 ποτήρι λάδι σπορέλαιο
  • 1 κομματάκι μαγιά ή 2 φακελάκια ξερή μαγιά
  • 1 κιλό αλεύρι
  • ¼ κουταλιά γλυκού ζάχαρη
  • Λίγο αλάτι

Εκτέλεση
  1. Με όλα τα προηγούμενα υλικά φτιάχνω μια μαλακή ζύμη που τη χωρίζω σε 8 κομμάτια.
  2. Ανοίγω το καθένα κομμάτι σε φύλλο στρογγυλό όσο πιο ψιλό μπορώ. Επειδή η ζύμη είναι μαλακή, καλό είναι να ανοίξουμε το φύλλο μας με ροδάκι.
  3. Χωρίζουμε το φύλλο ακτινωτά δημιουργώντας τρίγωνα με κορυφή το κέντρο του κύκλου. Στην πάνω μεριά βάζουμε ότι γέμιση θέλουμε και ρολάρουμε προς το κέντρο για να φτιάξουμε μικρά κρουασάν.
  4. Κατόπιν τα περνάμε από πάνω με αυγό και τα ψήνουμε στους 220 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: