ΥΛΙΚΑ:

• 3 αυγά ολόκληρα
• 3 κροκάδια
• 3 γεμάτες κουταλιές της σούπας ζάχαρη
• ελάχιστο αλάτι
• ξύσμα λεμονιού
• 2 κουτ, σούπας κονιάκ
• αλεύρι όσο πάρει για όλες τις χρήσεις
• βούτυρο, λάδι
• Σιρόπι
• 2 φλιτζ. του τσαγιού ζάχαρη
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι
• 2 φλιτζ. Νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

• Χτυπάτε τα αυγά τα ολόκληρα και τα κροκάδια μαζί με την ζάχαρη.
• Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού, το κονιάκ,και αρκετό αλεύρι να γίνει η ζύμη κάπως σφιχτή .
• Βουτάτε τα χέρια σας στο βούτυρο και ζυμώνετε .
• Σκεπάζετε την ζύμη και την αφήνετε μισή ώρα.
• Ανοίγετε κομμάτια ζύμης σε λεπτά φύλλα με οδοντωτό ροδελάκι. Κόβετε σε διάφορα σχήματα ορθογώνια, λοξά.3 επι 7 εκατοστά,φιογκάκια [κάντε μια κοψιά στο κέντρο κατά μήκος και περάστε μέσα την άκρη την μία ]
• Τα τηγανίζετε σε μπόλικο καυτό λάδι .
• Τα βουτάτε στο σιρόπι και τα πασπαλίζετε με καρύδια ψιλοκομμένα και κανέλα.

Σιρόπι
• Βάζετε όλα τα υλικά μαζί και βράζουμε ακριβώς για 10 λεπτά ,αν χρειαστεί ξαφρίζετε

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αναζήτηση στο magazino1

Translate

Αρχειοθήκη ιστολογίου

 
Top