Π.Μοσκοβισί: «Βλέπει» πρωτογενές πλεόνασμα 3% για την Ελλάδα το 2016, εξαπλάσιο από τον στόχο» - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τρίτη, Απριλίου 11, 2017

Π.Μοσκοβισί: «Βλέπει» πρωτογενές πλεόνασμα 3% για την Ελλάδα το 2016, εξαπλάσιο από τον στόχο»


Ακόμα και ο πλέον φιλικός προς την Ελλάδα, Πιερ Μοσκοβισί, φροντίζει σε άρθρο στο προσωπικό του ιστολόγιο να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τη μεγάλη αβεβαιότητα που προκαλεί η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, τόσο για την ελληνική οικονομία όσο και για την αξιοπιστία της χώρας.

«Η αβεβαιότητα είναι ο χειρότερος εχθρός για μία οικονομία και αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την Ελλάδα. Έχω την αίσθηση ότι διστάζουμε και κάθε φορά που διστάζουμε, τόσο τα πράγματα καθίστανται πιο άσχημα για την χώρα και μάλιστα σε μία στιγμή που η οικονομία της έχει αρχίσει να ανακάμπτει» σημειώνει στην αρχή του άρθρου του ο Γάλλος Επίτροπος.

Ο κ. Μοσκοβισί έχει τα καλύτερα να πει για την ελληνική κυβέρνηση και κυρίως τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σε ό,τι αφορά την προθυμία και τον όγκο εφαρμογής (περισσότερα από 200, όπως αναφέρει) μέτρων λιτότητας.

«Από το καλοκαίρι του 2015, περισσότερα από 200 μέτρα έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα για τη μεταρρύθμιση της χώρας -κάτι που κανείς δεν μπορούσε να το φανταστεί για άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Γάλλος Επίτροπος.

Όσο για την πορεία εφαρμογής του προγράμματος προσαρμογής, όπως γράφει το newmoney.gr, ο κ. Μοσκοβισί αποκαλύπτει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 θα είναι τουλάχιστον 3% του ΑΕΠ, δηλαδή εξαπλάσιο από τον στόχο και ότι η ελληνική οικονομία θα κατορθώσει να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα 1,75% το 2017 και 3,5% το 2018.

Πάντως, δεν είναι όλα ρόδινα, ούτε για τον κ. Μοσκοβισί, ο οποίος παραδέχεται ότι θα πρέπει όλες οι πλευρές να δείξουν καλή πίστη, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία και ολοκλήρωση της αξιολόγησης, καθώς «ο δρόμος παραμένει μακρύς, αλλά τα σύννεφα που υπάρχουν στον δρόμο μας αρχίζουν, επιτέλους, να διαλύονται σιγά-σιγά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: