15 αποτελεσματικοί τρόποι για να έχετε έναν σωστό και καλό ύπνο το βράδυ - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Δευτέρα, Απριλίου 03, 2017

15 αποτελεσματικοί τρόποι για να έχετε έναν σωστό και καλό ύπνο το βράδυ

Πολλές φορές περνάμε όλη την ημέρα μας περιμένοντας να έρθει το βράδυ για να κοιμηθούμε και όταν έρχεται εκείνη η ώρα, δε μπορούμε να το κάνουμε. Το στρες της καθημερινότητας το καθιστά ένα συνηθισμένο πρόβλημα για όλους μας. 

Αν αντιμετωπίζετε και εσείς αυτό το πρόβλημα, δοκιμάστε μερικές από τις παρακάτω ιδέες. Είναι αποδεδειγμένο ότι κάθε μία από αυτές μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε έναν σωστό βραδινό ύπνο.

1.Φάτε φαγητά με μαγνήσιο. Έρευνες υποστηρίζουν ότι το μαγνήσιο παίζει σημαντικό ρόλο στην ικανότητά μας να μπορούμε να κοιμηθούμε το βράδυ. Δοκιμάστε να μασήσετε τρόφιμα πλούσια σε μαγνήσιο, όπως σπόρους κολοκύθας και σπανάκι. Εναλλακτικά, μπορείτε να πάρετε συμπληρώματα μαγνησίου μισή ώρα πριν κοιμηθείτε.

2.Κοιμηθείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας. 10 με 30 λεπτά μεσημεριανού ύπνου, μπορούν να σας διασφαλίσουν έναν καλό βραδινό ύπνο. Βέβαια, αν κοιμηθείτε περισσότερο, μπορεί να πέσετε σε πιο βαθιά στάδια ύπνου και να μην μπορείτε να κοιμηθείτε το βράδυ.

3.Χρησιμοποιήστε το δωμάτιό σας μόνο για ύπνο και χαλάρωση. Το υπνοδωμάτιο πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για ύπνο και χαλάρωση και όχι για να ασχολείστε με λογαριασμούς και δουλειές.

4.Διατηρήστε το δωμάτιο σχετικά κρύο. Η ιδανική θερμοκρασία είναι 15 με 23 βαθμούς Κελσίου. Ένα δωμάτιο με ακραίες θερμοκρασίες μπορεί να οδηγήσει σε ελαφρύ ύπνο και συχνά ξυπνήματα μέσα στη νύχτα.

5.Κάντε ένα ζεστό μπάνιο πριν κοιμηθείτε. Αυτό μπορεί να βοηθήσει το μυαλό να ξεκουραστεί, ενώ η αύξηση και μείωση της θερμοκρασίας του σώματος προκαλεί υπνηλία.

6.Καθορίστε μια συγκεκριμένα ώρα που ξυπνάτε το πρωί. Όπως πρέπει να κοιμόμαστε μια συγκεκριμένη ώρα το βράδυ, έτσι πρέπει να έχουμε και μια συγκεκριμένη ώρα που ξυπνάμε το πρωί. Οι ακανόνιστες ώρες ύπνου μπορεί να προκαλέσουν κακή ποιότητα ύπνου.

7.Αποκαταστήστε τον χαμένο ύπνο. Αν τα προηγούμενα βράδια κοιμηθήκατε πιο αργά, το επόμενο κοιμηθείτε μια ώρα νωρίτερα.

8.Μη στριφογυρίζετε στο κρεβάτι. Αν είστε ξαπλωμένοι πάνω από 20 λεπτά και δεν μπορείτε να κοιμηθείτε, σηκωθείτε και κάντε μια χαλαρωτική δραστηριότητα ή ακούστε λίγη απαλή μουσική. Όταν σκεφτόμαστε ότι δεν μπορούμε να κοιμηθούμε, αγχωνόμαστε περισσότερο.

9.Ελέγξτε τις οδηγίες των φαρμάκων. Κάποια φάρμακα μπορεί να εμποδίζουν τον ύπνο σας. Αν πιστεύετε κάτι τέτοιο, μιλήστε με τον γιατρό σας.

10.Μην κοιτάτε συνέχεια το ξυπνητήρι. Το να βλέπουμε τον χρόνο να περνάει, μπορεί να προκαλέσει περισσότερο άγχος και δυσκολευόμαστε ακόμα περισσότερο να κοιμηθούμε. Επίσης, το τεχνητό φως από τις ηλεκτρονικές συσκευές μπορεί να χαλάσει τον κιρκαδικό ρυθμό μας και να πιστεύουμε ότι δεν είναι ακόμα ώρα να κοιμηθούμε.

11.Μυρίστε λίγη λεβάντα. Η μυρωδιά της λεβάντας λειτουργεί σαν αντίδοτο στην αϋπνία.

12.Δοκιμάστε την προοδευτική χαλάρωση των μυών. Ξεκινώντας από τα πόδια, τεντώστε τους μυς. Κάντε το ίδιο για κάθε ομάδα μυών του σώματος, από τα πόδια μέχρι το κεφάλι.

13.Χαμηλός φωτισμός. Το έντονο φως και κυρίως αυτό που προέρχεται από ηλεκτρονικές συσκευές, μπορεί να προκαλέσει διαταραχές του ύπνου.

14.Πάρτε λίγο φρέσκο αέρα. Η έκθεση στο φως της ημέρας βοηθάει στη ρύθμιση του εσωτερικού ρολογιού του σώματος και μαζί με αυτό, του χρονοδιαγράμματος του ύπνου. Επίσης, το φως του ήλιου προκαλεί μεγαλύτερη υπνηλία το βράδυ.

15.Πιείτε κάτι ζεστό. Παρόλο που δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι ένα φλιτζάνι ζεστό γάλα μπορεί να προκαλέσει υπνηλία, σίγουρα ένα ζεστό ρόφημα μπορεί να κάνει τα μάτια μας πιο βαριά και εμάς να κοιμηθούμε πιο εύκολα.

16.Βάλτε μια σκελίδα σκόρδο κάτω από το μαξιλάρι σας. Ναι σωστά διαβάσατε: οι ενώσεις θείου και το δυνατό άρωμα του σκόρδου, έχουν μια χαλαρωτική επίδραση και μπορεί να βοηθήσουν στην ποιότητα του ύπνου σας. Η μυρωδιά του σκόρδου είναι δυνατή και μπορεί να είναι δυσάρεστη στην αρχή, αλλά όταν την συνηθίσετε θα κάνετε τον καλύτερο ύπνο της ζωής σας.
Πηγή: tilestwra.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: