ΥΛΙΚΑ
  • 11/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια ταχίνι
  • 600 γρ. αλεύρι
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 1 κουταλάκι γαρίφαλα
  • 2 κουταλιές σόδα
  • ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
  • 11/2 φλιτζάνι σταφίδα
  • 3 φλιτζάνια καρύδια (ψίχα χοντροτριμμένη)
  • 4 κανελοζάχαρη άχνη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Δουλεύουμε τη ζάχαρη με το ταχίνι, προσθέτουμε το αλεύρι, 2 ποτήρια νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά, με τελευταία τα καρύδια. Τα δουλεύουμε καλά, για 5 λεπτά.
  2. Αλείφουμε με λάδι ένα ταψί, ρίχνουμε μέσα το μίγμα και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.
  3. Όταν ψηθεί, πασπαλίζουμε την ταχινόπιτα με άχνη, κανελοζάχαρη και, όταν κρυώσει, την κόβουμε σε μπακλαβωτά κομμάτια.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αναζήτηση στο magazino1

Translate

Αρχειοθήκη ιστολογίου

 
Top