Υλικά

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 ml χλιαρό νερό
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά μέλι
30 γρ. μαγιά μπύρας ή 1 φακελάκι ξερή
λάδι για το τηγάνισμα
ζάχαρη κρυσταλλική ή μέλι για το πασπάλισμα


Εκτέλεση Συνταγής

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το νερό με τη μαγιά για να λιώσει και προσθέτουμε το μέλι, το αλάτι και το αλεύρι μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός (αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό ή αλεύρι). Σκεπάζουμε το χυλό και τον αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει και να διπλασιαστεί περίπου 50-60 λεπτά. Όταν είμαστε έτοιμοι για το τηγάνισμα ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα βαθιά το λάδι, πιάνουμε με τη χούφτα μας το χυλό και τον πιέζουμε προς τα πάνω να βγεί από τον αντίχειρα μας. Το μπαλάκι από ζύμι που βγαίνει το κόβουμε με ένα κουτάλι και το ρίχνουμε στο λάδι να τηγανιστεί. Έτσι κάνουμε με όλο το ζυμάρι και τηγανίζουμε τα τσιριχτά μέχρι να ροδίσουν. Μόλις βγάλουμε τα τσιριχτά από το τηγάνι (με μια τρυπητή κουτάλα) τ’αφήνουμε για λίγο πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τα βάζουμε σε μια πιατέλα και τα σερβίρουμε ζεστά πασπαλισμένα με ζάχαρη ή μέλι.

tips συνταγής

1) Το κουτάλι για τη ζύμη να το βουτάτε συνέχεια στο νερό για να μην κολλάει και δυσκολεύεστε να κόψετε τα τσιριχτά.
2) Όταν τηγανίζετε τα τσιριχτά να προσέξετε την θερμοκρασία από το λάδι να μην είναι πολύ υψηλή, για να μην σας καούν.
3) Το χλιαρό νερό να είναι τόσο όσο να αντέχει το δάχτυλο μέσα χωρίς να καούμε,γιατί διαφορετικά καίγονται τα ένζυμα με αποτέλεσμα η ζύμη να μην διογκωθεί

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αναζήτηση στο magazino1

Translate

Αρχειοθήκη ιστολογίου

 
Top