Υλικά (για μισό κιλό αμπελόφυλλα):
  • ½ κιλό φρέσκα αμπελόφυλλα
  • 2 κούπες ρύζι (συνήθως βάζω μισό νυχάκι -μισό καρολίνα)
  • 2 μεγάλα ή 3 μέτρια ξερά κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη ή ψιλοκομμένα στο χέρι(όχι αλεσμένα στο multi)
  • 1 ματσάκι (5-6) πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κούπα ελαιόλαδο (η μισή στη γέμιση και η άλλη μισή στην κατσαρόλα)
  • 1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο (να βγει περίπου μια κούπα)
  • 1 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο (να βγει περίπου μια κούπα ή λίγο λιγότερο)
  • 1 μικρό μάτσο μάτσο αβάρσαμο (δυόσμο) (να βγει ½ κούπα ή λίγο παραπάνω)
  • 1 μεγαλούτσικη ντομάτα τριμμένη .
  • 2 αγκινάρες ψιλοκκομένες ( ή 1 κολοκύθι τριμμένο στον τρίφτη και μια μελιτζάνα ψιλοκομμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Το χυμό ενός λεμονιού για την κατσαρόλα και 1-2 λεμόνια για το σερβίρισμα.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αναζήτηση στο magazino1

Translate

Αρχειοθήκη ιστολογίου

 
Top