Λατρεμένη Ζήλια! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Κυριακή, Φεβρουαρίου 05, 2017

Λατρεμένη Ζήλια!

Τον ζηλεύεις τον σύντροφό σου; Kαλά κάνεις! Η ζήλια είναι ένα από τα πιο χρήσιμα συναισθήματα σε μια σχέση. Και στην ουσία, χωρίς ζήλια, έρωτας δεν υπάρχει! Βέβαια, πρέπει να υπάρχουν όρια, γιατί είναι ένα συναίσθημα που μπορεί να γίνει πολύ ψυχοφθόρο, και μπορεί και να καταστρέψει μια σχέση. Είναι μια υπόθεση λεπτών ισορροπιών, αλλά ωστόσο, πολύ μεγάλες αγάπες και πετυχημένες σχέσεις, που άντεξαν στον χρόνο, το χρωστάνε στην ζήλια!

Η ζήλια έχει απίστευτα καλές επιρροές στην σχέση δύο ερωτευμένων. Η κυριότερη, είναι ότι κρατάει την επιφυλακή, για να μην χάσει ο ένας τον άλλον. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι προσέχουν την εμφάνισή τους, για να είναι πάντα πιο ωραίοι, ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να τους υποσκελίσει ένας αντίπαλος, ένας αντίζηλος! Οι γυναίκες προσέχουν την εμφάνιση και την σιλουέτα τους, με το γλυκό τσίμπημα της ζήλιας. Και οι άντρες το ίδιο!

Στους άντρες όμως η ζήλια, έχει και ένα ακόμα πιο ευνοϊκό δώρο να κάνει. Για να μην υπάρχει περίπτωση κάποιος άλλος άντρας να μπει στην ζωή της συντρόφου τους, και ειδικά όταν νιώθουν να απειλούνται, γίνονται πιο χρήσιμοι! Είναι χαρακτηριστικό, ότι όταν ένας άντρας νιώθει πως το ταίρι του πολιορκείται, αρχίζει να φτιάχνει τα πάντα μέσα στο σπίτι, διορθώνει ό,τι έχει χαλάσει, συμμετέχει στις δουλειές του σπιτιού, προσπαθώντας έμπρακτα να αποδείξει ότι είναι αναντικατάστατος. Είναι φυσικός νόμος, αν το αρσενικό απειληθεί στον τομέα του έρωτα, παίρνει φωτιά η τεστοστερόνη του!

Από την άλλη μεριά, η ζήλια φέρνει πολύ κοντά σωματικά το ζευγάρι . Όχι μόνο γιατί πράγματι θέλει ο ένας τον άλλον πολύ, κάτι που είναι απόλυτα αληθινό, αλλά και γιατί προσπαθούν να μην υπάρχει στο μυαλό του συντρόφου τους ο παραμικρός χώρος για έναν ξένο πόθο! Ναι, αλλά ο έρωτας, είναι από τις μεγαλύτερες χαρές ενός ζευγαριού, και το κύριο πεδίο που τους φέρνει απίστευτα κοντά. Οπότε, όταν λόγω της ζήλιας αυξάνουν τον σωματικό έρωτα, αμέσως βάζουν ακόμα περισσότερες βάσεις στην σχέση τους!

Όμως η ζήλια, δεν είναι απλά χρήσιμη στο ζευγάρι. Είναι χρήσιμη και στον καθέναν ξεχωριστά, για καθαρά βιολογικούς λόγους. Εννοείται, και ποτέ δεν πρέπει να το ξεχνάμε, ότι μιλάμε για φυσιολογικά επίπεδα, και όχι για νοσηρές καταστάσεις. Η ζήλια, φέρνει υπεραιμία, φέρνει διέγερση, βοηθάει ακόμα καις τον έλεγχο του βάρους, αφού κόβει την όρεξη! Είναι ένα συναίσθημα που έχει μεν την αρχή του σε καθαρά πρακτικούς λόγους, μιας και συμφέρει στην φύση η μονογαμία, αλλά έχει τόσο γλυκιά επίδραση στον άνθρωπο, που θα άξιζε να το εφεύρουμε αν δεν το είχαμε!

Όταν δεν υπάρχει ζήλια σε μια σχέση, συνήθως αυτή μετά από λίγο παύει. Όσο και αν παρακαλάς, όταν είσαι ερωτευμένη, αν γινόταν να μην ζηλεύεις για να μην πονάς, είναι σίγουρο πως εκείνη η στιγμή που δεν θα ζηλεύεις, είσαι ήδη έξω από την σχέση, και μένουν μόνον τα τυπικά, για να σβήσει τελείως. Η λατρεμένη ζήλια, είναι το σίγουρο αποτύπωμα του έρωτα! 


Δεν υπάρχουν σχόλια: