Σοφρίτο (Κέρκυρα), συνταγή - Magazino1

Breaking

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

23 Φεβρουαρίου 2017

Σοφρίτο (Κέρκυρα), συνταγή


Αποτέλεσμα εικόνας
  • Υλικά για 4-5 άτομα
  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 φλιτζ του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 8-10 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζ τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ του τσαγιού ξύδι
  • αλάτι,
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλεύρι για το αλεύρωμα

Αλατίζετε και πιπερώνετε το κρέας. Το αλευρώνετε καλά και το τηγανίζετε μέσα στο ελαιόλαδο.

Παίρνετε το τηγανισμένο κρέας και στοιβάζετε το μισό στον πάτο μιας μέτριας κατσαρόλας. Ψιλοκόβετε τα σκόρδα και ρίχνετε πάνω στο κρέας τα μισά. Πασπαλίζετε το μισό μαϊντανό. Βάζετε από πάνω το υπόλοιπο κρέας. Ρίχνετε τα υπόλοιπα σκόρδα και το υπόλοιπο μαϊντανό και περιχύνετε το φαγητό με το ξύδι. Το αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει τρυφερό και αν χρειάζεται συμπληρώστε λίγο νεράκι.

Το σερβίρετε στα πιάτα συνοδεύοντάς το από φρέσκο πουρέ πατάτας.
Σημείωση. Μην σας φοβίζει το πολύ ξύδι. Ισορροπεί εξαιρετικά μετά το βράσιμο μαζί με το μαγειρεμένο σκόρδο που έχει γλυκάνει. Στην Κέρκυρα βάζουν μια τεράστια ποσότητα σκόρδου η οποία πολλές φορές ξεπερνάει τα 3-4 κεφάλια, εγώ όμως στη συνταγή το αφαίρεσα γιατί φοβάμαι ότι θα σας φοβίσει η μεγάλη ποσότητα σκόρδου. Αν και το σκόρδο όταν μαγειρευτεί γλυκαίνει και χάνει τη μυρωδιά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: