Ολοκληρώθηκε η μεγαλύτερη σήραγγα των Βαλκανίων και είναι στην Ελλάδα! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 03, 2017

Ολοκληρώθηκε η μεγαλύτερη σήραγγα των Βαλκανίων και είναι στην Ελλάδα!


«Γίνεται προσπάθεια -και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε- στο τέλος Μαρτίου να έχουν ολοκληρωθεί και οι υπολειπόμενες εργασίες, ώστε να πραγματοποιηθεί αυτό το όνειρο των γονιών και των παπούδων μας, ο αυτοκινητόδρομος Αθήνας - Θεσσαλονίκης. Πιστεύω ότι είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος επιθεώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στα Τέμπη.

Τα έργα εντάσσονται στο τμήμα Μαλιακός - Κλειδί του αυτοκινητοδρόμου, ενώ με το τμήμα αυτό του ΠΑΘΕ, στο οποίο περιλαμβάνεται και η μεγαλύτερη οδική σήραγγα των Βαλκανίων, μήκους 6 χλμ, ολοκληρώνεται ο αυτοκινητόδρομος Αθήνας - Θεσσαλονίκης, μήκους περίπου 550 χλμ. «Η μεγαλύτερη σήραγγα των Βαλκανίων έχει ολοκληρωθεί», σημείωσε ο κ. Σπίρτζης, μετά από την ενημέρωση που έλαβε για την πορεία των έργων.

Ο κ. Σπίρτζης διέψευσε δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν πως δόθηκαν περισσότερα χρήματα ως πριμ επιτάχυνσης, ώστε το έργο να είναι έτοιμο μέχρι τον Μάρτιο.

Αναφερόμενος στο θέμα των διοδίων, είπε πως θα γίνουν οι σταθμοί που είχαν προβλεφθεί στις αρχικές συμβάσεις, επισημαίνοντας πάντως πως στόχος του υπουργείου είναι «στις αρχές του 2018 να μην υπάρχουν πουθενά μετωπικά διόδια και να υπάρχει το αναλογικό σύστημα διοδίων».

Πηγή: newsbomb.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: