TO FACEBOOK ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ALERTS ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Σάββατο, Ιανουαρίου 21, 2017

TO FACEBOOK ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ALERTS ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ!


Το Facebook επέλεξε την περίοδο διεξαγωγής των ομοσπονδιακών εκλογών της Γερμανίας για να τεστάρει νέα tools προκειμένου να αποτραπεί η δημοσίευση και εξάπλωση ψευδών ειδήσεων.

Με δήλωση του στα γερμανικά ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσε στους κατοίκους της Γερμανίας ότι θα μπορούν να μαρκάρουν τα «ψεύτικα» αυτά νέα, κλικάροντας στην επάνω δεξιά γωνία των ύποπτων -κατά τη γνώμη τους - δημοσιευμάτων. Με τη συνεργασία της Correctiv, μίας μη κερδοσκοπικής ομάδας ελέγχου ειδησεογραφίας στη γερμανική γλώσσα, τα μαρκαρισμένα ποστ θα τσεκάρονται και θα διαπιστώνεται η εγκυρότητα τους.
Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι μία δημοσίευση είναι πλαστή, αυτή θα μαρκάρεται με μία προειδοποιητική ετικέτα και θα υποβιβάζεται χαμηλότερα στο χρονολόγιο του χρήστη. Τέλος, η αμερικανική εταιρεία αναφέρει πόσο μεγάλη σημαντικό είναι οι ειδήσεις και οι αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην πλατφόρμα να είναι αληθείς και πως στόχος της είναι να δώσει στην ειδησεογραφία τη θέση που της αξίζει και στους χρήστες την πληροφόρηση που πρέπει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: