Αυξήθηκαν τα θύματα online κακόβουλου λογισμικού τις γιορτές - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2017

Αυξήθηκαν τα θύματα online κακόβουλου λογισμικού τις γιορτές

Ιδιαίτερα ενεργοί αποδείχτηκαν την περίοδο των εορτών οι ψηφιακοί εγκληματίες, που χρησιμοποιούν κακόβουλο online λογισμικό, ικανό να αποσπάσει χρήματα ή πολύτιμες οικονομικές πληροφορίες. Το τελευταίο τρίμηνο του 2016, ο αριθμός των χρηστών, που αναγκάστηκαν να αντιμετωπίσουν κάποιο αντίστοιχο περιστατικό, άγγιξε τις 319.000, αυξημένος κατά 22,49% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015. Σύμφωνα με σχετική έρευνα της Kaspersky Lab, η αύξηση του συνολικού αριθμού επιθέσεων εντοπίστηκε τις περιόδους των Black Friday, Cyber Monday και φυσικά, κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Ο αριθμός των χρηστών, που δέχτηκαν κυβερνοεπίθεση από χρηματοοικονομικό κακόβουλο λογισμικό, αυξήθηκε κατά 22,49%Όπως εξηγούν οι ερευνητές, η εορταστική περίοδος αποτελεί ένα πολύ ελκυστικό χρονικό διάστημα όχι μόνο για το λιανεμπόριο λόγω της αυξημένης ζήτησης προϊόντων και για τους καταναλωτές που αναζητούν μεγάλες προσφορές, αλλά και για τους εγκληματίες της ψηφιακής εποχής. Οι τελευταίοι δεν διστάζουν να αρπάξουν κάθε νέα ευκαιρία, ώστε να εκμεταλλευτούν παράνομα τα οικονομικά στοιχεία των ανθρώπων, σε μια περίοδο του έτους που περισσότεροι χρήστες απ’ ό,τι συνήθως αποφασίζουν να ξοδέψουν τα χρήματά τους online.

Στο τέλος του 2016, οι ερευνητές της Kaspersky Lab πραγματοποίησαν μια σημαντική αναδρομή στο τοπίο των ψηφιακών απειλών κατά την εορταστική περίοδο (Οκτώβριος, Νοέμβριος και Δεκέμβριος) για τα τρία τελευταία χρόνια. Το κύριο συμπέρασμα της ανάλυσης τους ήταν ότι οι εγκληματίες προσπαθούν να συνδέσουν τις κακόβουλες πράξεις τους με συγκεκριμένες εορταστικές ημέρες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: