Παγωμένη όλη η Ελλάδα από το κύμα χιονιά – Αποκλεισμένοι οδηγοί και χωριά! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Δευτέρα, Ιανουαρίου 09, 2017

Παγωμένη όλη η Ελλάδα από το κύμα χιονιά – Αποκλεισμένοι οδηγοί και χωριά!


Κλειστός ο δρόμος από το Τελεφερίκ και πάνω στην Πάρνηθα και στην Πεντέλη από το 414 στρατιωτικό νοσοκομείο έως τη διασταύρωση του Αγίου Πέτρου
– Δεν εισπράττονται διόδια στο δρόμο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα λόγω… κρύου!
– Προβλήματα και στα λιμάνια – Μερικό απαγορευτικό σε Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο
– Με κύμα χιονιά μας αφήνει το 2014, με κρύο θα υποδεχτούμε το 2015

Με πολύ κρύο και χιόνι ξύπνησαμε σήμερα καθώς ο χιονιάς συνεχίζει την… επέλασή του, που έχει ήδη προκαλέσει πολλά προβλήματα. Στην Πεντέλη και την Πάρνηθα χιονίζει, οι αρχές έχουν ρίξει αλάτι στους δρόμους αλλά η κυκλοφορία γίνεται με δυσκολία και αλυσίδες.
Στην Πεντέλη, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο μέχρι τον Άγιο Πέτρο, ενώ στην Πάρνηθα από το τελεφερίκ και πάνω.

Στον κόμβο της Σπάρτης, οδηγοί έχουν ακινητοποιηθεί στο χιόνι και το κρύο από τις 19:00 το απόγευμα της Τρίτης. Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και γι” αυτό δεν τους επιτρέπεται να συνεχίσουν το ταξίδι τους.
Το πρωί, στην Αττική Οδό, στο ύψος του Ασπρόπυργου οι άνεμοι ήταν τόσο ισχυροί που οδηγοί που έχουν περάσει από το σημείο προειδοποιούν άλλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί!

Στην Αττική, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας-Δερβενοχωρίων, στη λεωφόρο Φυλής από το ύψος της Μονής Κλειστών, στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών- Θηβών από το 4ο χλμ, δηλαδή από το ύψος της Μάνδρας στο ρεύμα προς Θήβα, καθώς και από το 30ο χλμ στο ρεύμα προς Αθήνα.

Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας από το 30ο χλμ, στο ύψος της Μαλακάσας, στο ρεύμα προς Λαμία, αλλά και σε όλο το επαρχιακό δίκτυο Μαλακάσας, Μαρκόπουλου Ωρωπού, Καλάμου Ωρωπού, Καπανδριτίου, Αφιδνών και Ιπποκράτειου Πολιτείας.
Παράλληλα, αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί σε όλο το δημοτικό επαρχιακό και ορεινό δίκτυο του δήμου Μάνδρας, δηλαδή στις περιοχές της Ψάθας, του Πόρτο Γερμενό, της Οινόης, των Βιλίων και του Αλεποχωρίου.
Μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική έχει δεχτεί 35 κλήσεις για κοπές δέντρων σε Διόνυσο και Εκάλη, ενώ στη Δροσιά πέντε άνθρωποι ζήτησαν βοήθεια για να βγουν από τα σπίτια ή τα αυτοκίνητά τους!

Στο Ακραίφνειο στην Εθνική Αθηνών – Λαμίας, νταλίκα δίπλωσε και προκάλεσε προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων. Το περιστατικό συνέβη στις 22:00 το βράδυ της Τρίτηςόταν η νταλίκα που κινούνταν με κατεύθυνση την Αθήνα στο 105ο χλμ κοντά στο Ακραίφνιο, δίπλωσε και ακινητοποιήθηκε.

Η νταλίκα δίπλωσε κατά τέτοιον τρόπο που είχε αφήσει ένα ρεύμα κυκλοφορίας ανοικτό προς Αθήνα με συνέπεια από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 4:30 τα ξημερώματα να εξελίσσεται η κίνηση όλων των αυτοκινήτων από ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, για τα ΙΧ αυτοκίνητα δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, αντίθετα για τα μεγαλύτερα αυτοκίνητα χρειάζονταν προσοχή αφού περνούσαν οριακά. Οι καιρικές συνθήκες ήταν άσχημες και δεν υπήρχε δυνατότητα μέσα στη νύχτα για απομάκρυνση της νταλίκας γιατί θα έπρεπε να κοπεί η κυκλοφορία στο εθνικό δίκτυο.

Λίγο πριν τις πέντε τα ξημερώματα ένα λεωφορείο που κινούνταν προς Αθήνα ακριβώς σε εκείνο το σημείο ντεραπάρισε με συνέπεια να κλείσει κάθετα το ένα ρεύμα του εθνικού δικτύου προς την Αθήνα.

Ουρές χιλιομέτρων σχημάτισαν φορτηγά αυτοκίνητα και ΙΧ, καθώς δεν υπήρχε δυνατότητα να κινηθούν στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Αθήνα. Μέχρι τις 7 το πρωί ο γερανός που έφτασε στο σημείο απομάκρυνε αρχικά το λεωφορείο και στη συνέχεια τη νταλίκα και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία. Χρειάστηκαν πάνω από δύο ώρες για επανέλθει ομαλή ροή αφού εκατοντάδες φορτηγά και ΙΧ είχαν παραμείνει εγκλωβισμένα για περισσότερο από τρεις ώρες στο εθνικό δίκτυο χωρίς να υπάρχει δυνατότητα εναλλακτικής διαδρομής.
Πλέον, σύμφωνα με την αστυνομία, αυτήν τη στιγμή η κυκλοφορία εξελίσσεται ομαλά.

Αργά το βράδυ εξάλλου άνοιξε ο αυτοκινητόδρομος στο ύψος της Νεμέας και στο ρεύμα προς Αθήνα, όπου η κυκλοφορία διεξαγόταν πολύ αργά και σταθερά. Στο ύψος της Τσακώνας, άνοιξε ο αυτοκινητόδρομος στο ρεύμα προς Καλαμάτα.

Σε όλο το μήκος του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και στα δύο ρεύματα, η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες και αργά, ενώ η είσπραξη των διοδίων ανεστάλη σε όλους τους σταθμούς διοδίων του αυτοκινητοδρόμου.
Προβλήματα και στα λιμάνια

Οι θυελλώδεις άνεμοι που φτάνουν κατά τόπους στο Αιγαίο ακόμη και τα 9 με 10 μποφόρ, έχουν προκαλέσει προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Ήδη απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Από τον Πειραιά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια μόνο προς τον Αίγινα με πλοία κλειστού τύπου.

Κανονικά γίνονται και τα δρομολόγια στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνα. Κλειστό παραμένει το Ρίο-Αντίρριο ενώ δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια στις γραμμές Καβάλα-Πρίνου, Κεραμωτή-Θάσος και Αλεξανδρούπολη Σαμοθράκη. Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια στις γραμμές Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά-Ζάκυνθο.

Η εθνική μετερεωλογική υπηρεσία εξέδωσε δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων για βορειοανατολικό βορειοδυτικό κεντρικό και νοτιοδυτικό Αιγαίο, Θρακικό, Στενό Καφηρέα Νότιο Ευβοϊκό και θάλασσα Κυθήρων

Δυτική Ελλάδα: Προβλήματα σε όλους τους νομούς λόγω κακοκαιρίας – Τι πρέπει να ξέρουν οι οδηγοί!

Ειδικότερα, κλειστές παραμένουν οι επαρχιακές οδοί Πούντας- Καλαβρύτων, στην Αχαΐα και Άνω Χώρα Ναυπακτίας- Μακριά Ράχη, στην Αιτωλοακαρνανία.

Στην Αχαΐα, απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην εθνική οδό Πατρών- Καλαβρύτων, μέσω Χαλανδρίτσας, από την περιοχή Καταρράκτη έως την περιοχή Μίχα Τσαπουρνιά. Επίσης, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στις επαρχιακές οδούς Καλαβρύτων- Κλειτορίας, μέσω Πριολιθίου, από το 17ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αιγίου- Πτέρης, καθώς και σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο των Καλαβρύτων.

Στην Αιτωλοακαρνανία, απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου Άνω Χώρας Κρυονερίου- Ελατού και στις δημοτικές ενότητες Πυλλήνης και Αποδοτίας, στα σημεία Σύμης και Λιμνίτσα.

Στην Ηλεία, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στην εθνική οδό Μεγαλόπολης- Ανδρίτσαινας- Επικουρείου Απόλλωνα και στις επαρχιακές οδούς Ανδρίτσαινας- Λυνίσταινας- Κρεστενών και Σκληρού- Νέδα- Αμπελιώνα- Αγ. Σώστη Οιχαλίας.

Μακεδονία: Παγετός και χιόνια για ακόμα μία μέρα – Στους -9 βαθμούς η Φλώρινα, η Έδεσσα και τα Γρεβενά!
Στον ένα βαθμό Κελσίου υπό του μηδενός, είναι η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη, στο Κιλκίς, στην Κατερίνη, στη Βέροια, αλλά και στην πόλη των Σερρών, με υγρασία 75% και συννεφιά με πιθανή χιονόπτωση.

Στον Πολύγυρο χιονίζει, με τη θερμοκρασία στους πέντε βαθμούς κάτω από το μηδέν, και την υγρασία στο 79%. Αίθριος είναι ο καιρός στην Έδεσσα, στα Γρεβενά, αλλά και στη Φλώρινα, με τη θερμοκρασία να βρίσκεται στους μείον εννέα βαθμούς Κελσίου και την υγρασία στο 79%.

Στα χιονοδρομικά της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας επικρατεί συννεφιά. Σε λειτουργία για χιονοδρομία, τα χιονοδρομικά κέντρα του Καϊμακτσαλάν, των 3-5 Πηγαδιών, του Πισοδερίου, της Βασιλίτσας, του Ελατοχωρίου, αλλά και του Φαλακρού. Σε λειτουργία για βόλτα ο εναέριος διάδρομος στο χιονοδρομικό κέντρου του Περτουλίου. Στο χιονοδρομικό κέντρο του Βιτσίου γίνονται εργασίες για διάστρωση της πίστας χιονοδρομιών.

Οι υπηρεσίες της Τροχαίας συνιστούν την προσοχή των οδηγών κατά την κίνησή τους, στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας των συνθηκών παγετού, με έμφαση στις ορεινές περιοχές των χιονοδρομικών κέντρων, καθώς πρέπει να έχουν μαζί τους, τον απαραίτητο εξοπλισμό και αλυσίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: